Hoe maak je een schroefdraad headset converteren naar Threadless

Hoe maak je een schroefdraad headset converteren naar Threadless


Oude fietsen gebruiken schroefdraad headsets aan de vork en stuurbuis te stabiliseren in een statische positie om het fietsframe. Terwijl de vork draaipunten van links naar rechts, de headset houdt de vork buis recht omhoog zonder zijwaartse beweging. Zonder headset, stuur van de fiets oncontroleerbaar door de zijdelingse bewegingen. Moderne fiets te gebruiken zonder schroefdraad headsets die een vacuümkamer te gebruiken om de stuurbuis in positie te houden. Deze set-up vereist minder onderhoud omdat er minder gruis en vuil doordringen in de stuurbuis. Omzetten van een schroefdraad headset aan om een ​​schroefdraad met behulp van gespecialiseerde fiets gereedschap. Verwacht te nemen tussen een halve tot een hele dag voor het project.

instructies

1 Plaats de fiets in de houder. Verwijderen remkabels van de oude vork, en de remmen, bij Allen sleutels. Steek een 5 mm inbussleutel in het centrum hex schroef op de leiding buis boven en draaien tot de dop en schroef uit te komen.

2 Trek de oude vork uit de fiets. Reinig de binnenkant van de stuurkop op het frame.

3 Plaats de onderkant van de beker Threadless headset op het stuur buis op het frame. Plaats de nieuwe vork in de fiets. Maatregel tweemaal, knippen een keer. Bepaal de hoogte van de stuurinrichting buis, markeren en snijd de buis van de vork aan uw gemarkeerde hoogte met behulp van de buis snijder of pijp snijgereedschap.

4 Vet de vork buis en duw de benodigde spacer ringen over het aan de hoogte tegemoet te komen. Duw de top van de schroefdraad headset op de bovenkant van de stuurbuis en voorvork.

5 Sluit de headset beker met behulp van de speciale headset cup tool. Druk op om de luchtdichte afsluiting te maken. Monteer de remmen om de vork en voer de kabel langs kabelgeleiders van de vork.

6 Schroef de remmen op de nieuwe vork en lopen de kabels een back-up van de vork naar uw wens.

Hints

  • Je moet een vork, threadset en spacers in dezelfde grootte als de oude schroefdraad headset hebben. Voorkomende maten zijn 1 inch, 1 1/4-inch en 1 1/2-inch.