Hoe maak je een Schoon en Jerk in Gewichtheffen

Twee-time Olympische Wes Barnett is momenteel de opleiding voor de Spelen van 2000 in Sydney en beschikt over een 484-lb. schoon en eikel op zijn naam staan. Dit is hoe hij het doet het schoon en eikel lift.

instructies

1 Stap naar de bar en krijg geplaatst. Plaats uw voeten op heupbreedte met de bar direct boven de bal van je voeten. Stel de bar recht boven het punt waar je tenen te voldoen aan de rest van je voet.

2 Gebruik een dichter grip dan je zou doen met een snatch lift. "Plaats je handen zo ongeveer op schouderbreedte uit elkaar," zegt Barnett.

3 Begin naar de bar te tillen door op je voeten door de vloer. Barnett adviseert, "Houd je schouders, heupen en de bar alle bewegende in hetzelfde tempo van de snelheid. De bar zal om ongeveer halverwege de dij."

4 Geef je schouders een grote "schouders" en spring je voeten naar de kanten als je de bar om je schouders te verhogen.

5 Vang de bar over je schouders met je ellebogen hoog gehouden. Barnett zegt: "U zult in een kraakpand positie met bar iets onder je kin."

6 Wees voorzichtig niet te laten uw ellebogen te raken je knieën - dit is een overtreding die uw lift zal diskwalificeren.

7 Langzaam opstaan ​​uit het kraakpand totdat je rechtop met de bar op je borst.

8 Vang je adem en maak je klaar voor de volgende fase van de lift. Haal diep adem en duik naar beneden voordat u de bar overhead te verhogen. Barnett zegt: "Heb je ooit iemand komen achter je en zetten hun voet aan de achterkant van je knie? Dat is het soort beweging die je voelt in je benen als je de dip deel van de lift te beginnen."

9 Duw je voeten terug in de vloer als je dip - u zult het gewicht voelen beginnen te snel stijgen als je in een rechtopstaande positie. "De bars eigenlijk buigen en zweep als het gewicht komt eerst naar beneden en dan begint boven je te stijgen."

10 Splits uw voeten met één been naar voren en de andere terug. Breng ze op de lijn, en wacht tot de rechter.

Hints

  • Vanwege de pauze in de lift bij de schouders, kan lifters algemeen tillen meer in de schone en eikel dan in de snatch.
  • Voel je comfortabel voor het heffen en over te stappen op de bar met vertrouwen tegemoet.
  • Snelheid is uw beste troef.
  • Dit is een zeer moeilijke procedure, dus zorg ervoor dat de juiste techniek te gebruiken.
  • Poging op te heffen alleen met de juiste begeleiding.
  • Til enige gewichten die binnen uw mogelijkheden.