Hoe maak je een Rutschblock Test

De Rutschblock test is een uitstekend hulpmiddel bij uw bevel te hebben. De test helpt bepalen of sneeuw stabiel of onstabiel is. Het mag nooit alleen worden gebruikt, maar geeft een goede indicatie of sneeuw wil lawine. Gebruik de Rutschblock-test samen met andere methoden zoals het weer observatie, terrein selectie en andere sneeuw stabiliteit testen. De Rutschblock test is eenvoudig uit te voeren, en helpt u aanwijzingen te vestigen aan de start lawine over een relatief groot gebied tot 1 meter diep. Het kan u helpen beslissen of een helling veilig is om te skiën.

instructies

1 Kies een hellingspercentage die vergelijkbaar is met de helling die u wilt skiën. Met behulp van een helling meter, ervoor te zorgen dat de helling veld ten minste 30 graden.

2 Graven uit drie zijden van een blok met behulp van uw metalen sneeuwschuiver. Het blok moet 1,5 m meten diep in de helling, 1,5 m hoog en 2 meter over de helling. Als u niet beschikt over een sonde naar deze dimensies te meten, gebruik dan een skistok lengte voor de diepte en hoogte en een ski-lengte voor de rug. Zorg ervoor dat de randen van het blok zijn glad.

3 Snijd de achterkant (of bergopwaarts zijde) van het blok met behulp van een Rutschblock koord of een touw. U ontvangt twee mensen nodig hebben om dit te doen. Gebruik het touw om verticaal zag door de sneeuw. Snijd de achterkant van het blok tot dezelfde hoogte als de voorkant van het blok. In een zijprofiel, zal het blok eruit als een vierzijdige veelhoek.

4 Benader het blok van boven en stap downslope op het blok met ski's. Uw belasting simuleert de lading en de start van de sneeuw te dwingen krijgt als je ski's op. De grootste skiër met de zwaarste pakket moet de helling te testen. Deze informatie vertelt u hoe stabiel of instabiel de sneeuw is op die locatie, en waar de potentieel gevaarlijke,-lawine veroorzaken zwakke lagen liggen.

5 Test het blok. Het doel is om te zien of en wanneer het het blok zal falen bij een zwak laag. Op elk punt, het blok heeft het potentieel om te falen. flex eerst uw knieën. Spring dan op het blok een keer. Vervolgens springen op het blok met twee sprongen op dezelfde plek. Spring dan op de onderste helft van het blok en spring een paar keer. Ten slotte, hebben verschillende mensen springen op het blok in een keer.

6 Analyseer of en wanneer het blok mislukt. Als een blok uitvalt tijdens het graven, intensivering op het blok of buigen je knieën, dat blok is zeer instabiel. Indien het blok niet na een sprong, is instabiel. Als het blok niet in slaagt na twee sprongen op een plek, is het potentieel onstabiele / marginaal stabiel. Als het breekt na enkele sprongen op het onderste deel, is relatief stabiel. Als het niet nalaten na meerdere mensen op het blok hebben gesprongen, is stabiel zeer stabiel. Als het blok niet lukt, controleer dan de zwakke laag en gebruik maken van andere tests en aanwijzingen voor een veilige beslissing te nemen.

Hints

  • Gebruik altijd de Rutschblock-test in combinatie met andere tests. Gebruik de resultaten als een instrument voor besluitvorming.
  • De test duurt ongeveer 15 tot 30 minuten uit te voeren.
  • De test evalueert enige zwakke lagen tot 1m diep in de sneeuw pak.
  • Als u wilt zien deze test gedaan voordat u het te proberen op je eigen, neem een ​​lawine cursus. Het kan je leven redden.
  • Niet skiën op het testgebied voor de test.
  • Zorg ervoor dat u deze test uit te voeren op een veilige helling.
  • Je bent altijd in de lawine terrein verantwoordelijk zijn voor jezelf.
  • Zorg ervoor dat u de juiste lawine onderwijs te zoeken.