Hoe maak je een Racing Oil Cooler installeren

Hoe maak je een Racing Oil Cooler installeren


Motorolie dient als een smeermiddel en een koelmiddel. High performance race motoren in auto's en motoren te gebruiken oliekoelers te voorkomen dat de motor olie oververhit raakt. Oliekoelers lijken op een motor radiator en vinnen die buiten de luchtstroom te verzamelen hebben. Afhankelijk van de motor, aanvoer en retour regels uit de koeler aan te sluiten bij het oliefilter of de oliepomp. Zo simpel als dit lijkt in theorie, het installeren van een race-oliekoeler vereist een zekere mate van mechanische deskundigheid en vindingrijkheid. Accessoire oliekoelers worden verkocht in kits voor een bepaalde motor of raceauto motor.

instructies

1 Selecteer een locatie voor de koeler die buiten de luchtstroom zorgt. Typische locaties zijn aan de voorkant van de motorfiets motor of in de motorruimte in de buurt van de grill van de raceauto. Met off-road auto's en vrachtwagens, kan de koeler extern te monteren op de rolkooi. Bij kleinere toerwagens, kan de koeler te monteren in een voorwiel goed of achter de voorspoiler dam.

2 Monteer de oliekoeler middels universele beugels die bout een stabiel platform, zoals motorfietsframe of bestaande radiator mounts. Fabriceren montagebeugels, indien nodig met behulp van staal of aluminium plaat.

3 Sluit de toe- en olieleidingen naar de oliekoeler. Afhankelijk van het specifieke pakket, kunnen de leidingen fittingen schroefdraad of vereisen een slangklem. Zet de aansluitingen en de route van de lijnen naar het bronpunt in de olie filter of de oliepomp.

4 Verwijder het oliefilter of oliepomp en installeer de accessoire console die in de kit. Draai de console als nodig is voor een betrouwbare afdichting, zorg ervoor dat de armaturen zijn gepositioneerd om de aansluiting van het aanbod mogelijk te maken en de lijnen terug te keren van de oliekoeler.

5 Sluit de voeding en de lijnen terug te keren naar het accessoire console. Bevestig het oliefilter of oliepomp naar de console. Ondersteuning van de olieleidingen in één of meer plaatsen met de bijgeleverde clips of nylon tie-wraps. Vermijd drastische bochten in de lijnen die de oliestroom kunnen staan.

Hints

  • Zie de oliekoeler kit per jaar en model van het voertuig of motor.
  • Lees de instructies goed door voordat u de race oliekoeler.
  • Controleer de installatie met de motor op bedrijfstemperatuur. Laat de motor en de motorolie volledig afkoelen voordat het veiligstellen van attachments of vastdraaien van verbindingen.