Hoe maak je een plein Rigger Tack

-Vierkant getuigde schepen varen - of kloppend - upwind moet regelmatig overstag of verschuiven naar de tegenovergestelde hoek in verwijzing naar de wind. Zonder deze regelmatige verandering in natuurlijk heel weinig wind vooruitgang resultaten en schepen dwalen ver uit de koers. Draaien of overstag gaan een vierkante rigger met zijn draaiende rechthoekige zeilen houdt expert timing en handling zeil. Als de kracht van de wind is boven Beaufort Force 6 (meer dan 49 mph), tacking onmogelijk, en vierkante riggers toevlucht nemen tot een minder efficiënt, maar veiliger manoeuvre genoemd dragen.

instructies

overstag

1 Build bootsnelheid zo hoog mogelijk door het bereiken van de overkant van de wind voor een maximale momentum in te gaan op de turn. Nieuwe matrozen denken vaak de meest snelheid resultaten van het volgen van de wind (zeilen de wind), maar de meest efficiënte cursus eigenlijk reist loodrecht op de wind (het bereik). Overstag gaan, of veranderen in en dan over de wind, slaagt alleen als de boot draagt ​​genoeg momentum om de macht door middel van de doden ter plaatse --- wanneer de boeg punten direct tegen de wind in, vaart voorlijk of morsen lucht, en het schip verliest macht. Als bootsnelheid pieken op het bereik, draai de boot scherp in de wind.

2 Draai de hoofd-en mizzen zeilen in de richting van de nieuwe overstag toen het schip punten rechtstreeks loef. Houd de in te stellen als het was om de boeg van het schip meer dan dwingen, en de koers naar de andere tack voorzeil.

3 Stel fok, grootzeil en bezaan naar de nieuwe overstag als de boot draait, draaien van de wieken om efficiënt te halen de wind voordat bootsnelheid daalt.

vervelend

4 Draai de boot scherp wind. Laat bezaan en de belangrijkste zeilen voorlijk of morsen lucht en gebruik het voorzeil om de boeg te rijden.

5 Volg de wind en zet alle zeilen haaks op de wind als het schip vaart kort op een downwind run, tijdelijk een stap in de verkeerde richting. Sommige vooruit vooruitgang moet worden opgeofferd aan de beurt.

6 Zet de zeilen te bereiken over de wind als de boot verder te zetten in de richting van de tegenovergestelde overstag. Als de snelheid van de boot bouwt, breng de boeg hoger in de wind en pas de zeilen voor de nieuwe boeg. Nogmaals, de boot vaart van slag, klimmen in de wind, maar aan de andere hoek als voorheen. Beating gaat zeilen in de wind. Rubriek rechtstreeks in de wind brengt de boot naar een snelle stilstand. Falling off naar beide kanten laat wind over de zeilen, alsof boven vleugel van een vliegtuig, het verstrekken van zijwaartse kracht. Door het overstag gaan heen en weer over de wind, het schip slaat een cursus bovenwindse.

Hints

  • Beginselen van het zeilen met vierkant getuigde schepen blijven hetzelfde, ongeacht de grootte van het schip. Radiogestuurde-vierkant getuigde model schepen manoeuvreren met dezelfde technieken, maar zijn veel sneller dan full-sized schepen.
  • Als een tack mislukt en voorwaartse beweging stopt, vallen natuurlijk in een bereik aan bootsnelheid te herwinnen. Richt geleidelijk hoger in de wind en pas de zeilen voor de nieuwe beat.