Hoe maak je een Peuter Gemotiveerd voor het schoonmaken van hun tanden

Hoe maak je een Peuter Gemotiveerd voor het schoonmaken van hun tanden

Peuters hebben geesten van hun eigen, en ze kunnen niet volledig aan boord met het schoonmaken van hun tanden. Ze zijn te jong om te poetsen zonder toezicht - ze alleen maar een erwt hoeveelheid tandpasta en moet het spugen in plaats van het slikken. Maar met een beetje hulp van een ouder, ze oud genoeg zijn om te poetsen door zelf. Sommige peuters kunnen bang voor de taak of gewoon denk dat het geen pretje. Probeer een aantal snelle tips om uw peuter gemotiveerd om zijn tanden schoon te krijgen, zodat u een goede mondhygiëne kan inboezemen in hem al vroeg in zijn leven.

Stap 1

Neem uw peuter winkelen tot een tandenborstel en tandpasta te kopen. Laat hem te helpen beslissen welke kleur tandenborstel en wat de smaak van tandpasta hij zal gebruiken om zijn tanden schoon te maken. Zorg ervoor dat u een peuter-vriendelijke tandpasta te kopen; volwassen tandpasta is vaak te hard voor peuters.

Stap 2

Maak die zijn tanden schoonmaakt plezier, in plaats van een karwei. Zeg hem dat hij zijn tandenborstel gebruiken om te gaan in grote cirkels over zijn tanden, zoals de wielen van een trein en maken het "treintje" geluid terwijl hij borstelen. Laat hem alle bellen hij kan maken in zijn mond, terwijl zijn tanden poetsen of vertel hem "Teeeornament" zeggen tijdens het poetsen van de voortanden en "ahhh" tijdens het poetsen van de achterste tanden. Laat uw peuter brullen als een leeuw tijdens het poetsen, zodat hij zijn mond wijd open.

Stap 3

Poets je tanden met je peuter. Kids natuurlijk na te bootsen het gedrag van volwassenen. Toon hem hoe je je tanden poetst en leg hem uit dat dit is wat grote kinderen doen om hun tanden schoon te houden. Gebruik overdreven opwinding terwijl het borstelen van uw eigen tanden, zodat hij denkt aan het als plezier.

stap 4

Laat uw peuter te reinigen tanden zijn knuffeldier of zelfs je tanden. Geef hem een ​​droge tandenborstel en laat hem te poetsen zijn teddy beer tanden, of neem hem in de badkamer en laat hem je tanden poetsen om hem te laten zien dat het reinigen van uw gebit is plezierig.

stap 5

Praat met je kind over het belang van een goede mondhygiëne. Peuters kunnen niet begrijpen technische termen, maar u kunt iets zeggen als: "We moeten borstelen om alle yucky spullen erop dat boo-boos kan veroorzaken op onze tanden." Als u of een ander familielid een holte heeft, hem laten zien de eerste hand voorbeeld van een tand "flater" om het belang van het houden van zijn tanden schoon te versterken.

stap 6

Maak borstelen een deel van zijn routine. Peuters gedijen op routine, dus in de ochtend, kon de routine badkamer, ontbijt en tandenpoetsen, en 's avonds, borstelen, bad en bed. Werk in uw eigen specifieke routine, maar houd het in overeenstemming zodat uw kind altijd weet wanneer het te verwachten.

stap 7

Bieden lof toen hij naar behoren en zonder poespas reinigt zijn tanden. Zeg hem hoe trots je bent en wat een groot kind dat hij steeds nu hij zijn tanden poetst.

Wat je nodig hebt

  • Peuter tandenborstel
  • Peuter tandpasta
  • Knuffel