Hoe maak je een Nitrox Met M26 Laad

Hoe maak je een Nitrox Met M26 Laad


De M26 afsluiter draad is een standaard die werd geïntroduceerd door regelgeving van de Europese Unie om onderscheid te maken tussen de kleppen op een luchttank en de klep op een tank met meer dan 22 procent zuurstof (lucht bevat 21 procent). De M26 klep draad heeft een andere diameter dan de draad gebruikt op een verordening DIN klep die normaal wordt gevonden op de Europese duikflessen. Het vullen van een Nitrox tank voorzien van een M26 klepmiddel dat een passende compressor regelaar worden gebruikt om de tank te vullen.

instructies

1 Voer een veiligheidscontrole van de cilinder. Controleer de hydraulische proef datum op de tank nek om te controleren of het binnen hydrostatische testdata. Zorg ervoor dat de tank heeft markeringen die laten zien dat het veilig is om te worden gevuld met Nitrox. Dit is typisch een groen-gele sticker met de vermelding "Nitrox" rond het midden van de tank. Zorg ervoor dat de visuele inspectie datum van de tank is actueel.

2 Controleer de werkdruk van de cilinder aangebracht op de tank hals. Stel de luchtcompressor controles te sluiten wanneer deze druk is bereikt.

3 Plaats de cilinder in een waterkoeling tank.

4 Sluit de ontluchter. Bevestig een M26 afsluiter van een zuurstoffles op de tankklep. Open de kleppen en gedeeltelijk de cilinder naar de gewenste nitrox mix te vullen. Normale lucht heeft 21 procent zuurstof, dus als je wilt dat een 32 procent mix, vul de cilinder tot 11 procent door het gebruik van de meter om de vulling voortgang te bewaken.

5 Schakel de kleppen. Koppel de scuba cilinder. Bevestig de cilinder afsluiter naar een M26 klep van de luchtcompressor. Vul de cilinder de rest van de weg met gewone lucht.

6 Analyseer de mix en voltooi de vulling logblad.

Hints

  • Zuurstof is een gevaar voor verbranding of verkeerd worden gebruikt, dus zoek een goede training voordat u een tank met nitrox of lucht te vullen.