Hoe maak je een nieuwe Bus van de voetbal werven

Hoe maak je een nieuwe Bus van de voetbal werven


Coaching sporten kunnen meer dan een recreatieve activiteit; het kan ook meehelpen aan de hoofden van de meisjes en jongens door levenslessen geleerd door middel van winnen en verliezen. Een effectieve voetbaltrainer is een leraar van het spel, een motivator en een rolmodel voor de spelers. Het vinden van de juiste voetbaltrainer kan een verliezende team het gevoel van eigenwaarde te verheffen en het herstel van haar liefde voor het spel, en energie belang van een gemeenschap in zijn team.

instructies

1 Maak een lijst van kwalificaties en kenmerken die nodig zijn voor de nieuwe coach. Dit helpt u de aard van de persoon die je wilt coachen van het voetbalteam te identificeren. De lijst kan specifiek zijn ( "ten minste vijf jaar ervaring met coaching nodig"), of meer algemeen ( "kandidaten met enige ervaring bij voorkeur"), maar moeten de kandidaten geven een redelijk idee wat vaardigheden en talenten nodig zijn om te solliciteren voor de functie.

2 Vorm een ​​selectiecommissie. Kies ouders van teamleden die actief zijn in hun steun, atletische leden en donateurs faculteit zijn. Probeer om het aantal leden van de commissie te houden om tussen de zes of acht, om te voorkomen dat "verlamming door middel van analyse," als er te veel leden met tegenstrijdige standpunten.

3 Werven kandidaten door het plaatsen van een advertentie in de plaatselijke krant en op de baan boord secties van het voetbal websites, zoals de American Football Coaches Association en uitgebreide online toegang tot Coaching Help (COACH). Deze websites laten je post coaching openingen in een database die gratis kunnen worden bekeken door aspirant-coaches. Verkoop de positie door vermelding van de voordelen van het leven in de gemeenschap, de aard van de levensstijl van een nieuwe coach kan verwachten en het verleden behaalde resultaten van de voetbalteam.

4 Geef je mening over de aanvragen en cv's voor de functie. Selecteer de top 10 kandidaten op basis van de criteria die u in uw lijst met kwalificaties.

5 Een vergadering van de selectiecommissie van de 10 meest wenselijke kandidaten bespreken. Laat ieder lid om een ​​advies uit te brengen, dan bepalen een korte lijst van de laatste drie kandidaten.

6 Interview elk van de laatste drie kandidaten. Stel vragen, zoals de aard van de kandidaat laatste coaching job, zijn coaching filosofie, hoe hij zou gaan verliezen en wat trekt hem aan de gemeenschap. Verkoop de voetbal-programma en waarom u denkt dat de kandidaat kan zijn profiel te verheffen. Betuigen aan de kandidaat van de kwaliteiten die hij bezit dat leiderschap en overwinningen voor de ploeg kan bieden.

7 Bieden de positie om de kandidaat die de beste match voor uw team en wie je gelooft, zal een integraal lid van de gemeenschap te worden. Laat de twee kandidaten niet vertellen dat je niet inhuren die ze uit de running tot uw kandidaat van uw keuze uw contractvoorwaarden heeft aanvaard.