Hoe maak je een Marine Fuel Tank maatdraad

Hoe maak je een Marine Fuel Tank maatdraad


Het installeren van een nieuwe brandstofmeter lijkt misschien niet een reden voor een feestje, maar als je installeren en draad het zelf, heb je genoeg geld gespaard om een ​​paar zeer goede steaks werpen op de grill. Bedrading een brandstofmeter is grotendeels hetzelfde als de bedrading van een andere meter op uw boot: één draad komt uit het contactslot om het instrument, een draad afkomstig van de sensor op het instrument, een draad komt aan het instrument licht en één draad van het instrument gaat om een ​​gemeenschappelijke basis van de boot. De draden kunnen een schijnbaar ongebruikelijk pad, maar het systeem werkt.

instructies

1 Koppel de batterij van uw boot. Kijk naar de achterkant van de meter. Er zijn vier mannelijke contactbladen, een voor het licht (aangeduid met "L"), een voor de voeding (gemarkeerd met "I"), een voor de bodem (aangeduid met "-") en een voor de draad van de brandstoftank afzender ( gemarkeerd "S")

2 Schuif de vrouwelijke blad aansluiting van de gestrande koperdraad op de "L" blade-aansluiting van de brandstofmeter. Verwijder het mes terminal voor het instrument licht van het instrument het dichtst bij de brandstofmeter. Schuif de gestripte uiteinde van de gestrande koperdraad uit de "L" aansluiting van de nieuwe brandstofmeter in de vrouwelijke mes terminal voor het instrument licht voor dat de bestaande instrument. Vervang de vrouwelijke blad aansluiting op het blad terminal voor het instrument licht van het instrument naast de brandstofmeter. Dit is de zogenaamde "daisy-chaining" de instrumenten.

3 Daisy-keten de "I" draad van de brandstofmeter op de voedingsaansluiting van het instrument naast de brandstofmeter. Daisy-chain op de "-" draad met de grond draad - die ook kan worden aangeduid met "-" of "GND" - van het instrument naast de brandstofmeter.

4 Trek de draad van de brandstof afzender omhoog door dashboard van uw boot. Schuif de vrouwelijke mes connector op de draad uit de brandstof afzender op de "S" aansluiting van de brandstoftank meter. Installeer de nieuw bedraad benzinemeter in het dashboard van uw boot.

Hints

  • Gebruik draad strippers op de draad te strippen. Messen of draad kniptang neiging om strengen te breken. Gebroken strengen betekenen vastgeroeste verbindingen open circuits, kortsluitingen en het potentieel voor brand.
  • Controleer de continuïteit van de circuits met een multimeter voordat u de stroom naar het circuit.
  • Koppel de accu voordat u dit project te starten en niet opnieuw tot na je door.