Hoe maak je een koortslip Stop Van Forming

Koortsblaasjes zijn besmettelijk clusters van met vloeistof gevulde laesies die worden veroorzaakt door het herpes simplex virus 1, volgens de Mayo Clinic. Als je een koortslip hebt gehad, kun je een koortslip het vormen van een paar dagen van te voren voordat je het kunt zien. Hoewel er geen manier om volledig te voorkomen koortslip of een koortslip weggaan wanneer het al vormt, kunt u in staat om een ​​aantal stappen om het risico op uitbraken te verminderen en de duur van een uitbraak te beperken.

Stap 1

Slapen 's nachts en sunblock toe te passen in de loop van de dag. Niet het krijgen van voldoende slaap en de uitgaven te veel tijd in de zon zonder gebruik sunblock zijn twee gemeenschappelijke koortslip triggers, omdat ze leiden tot onnodige stress op je lichaam, volgens de Mayo Clinic. Doel voor ongeveer acht uur slaap vernieuwd in de ochtend te voelen en toe te passen een breed-spectrum zonnebrandcrème van SPF 15 of hoger 30 minuten voordat je buiten te gaan.

Stap 2

Identificeer waarschuwingssignalen van een koortslip breakout. Pijn en tintelingen in het getroffen gebied vaak voorafgaan koortslip blaren door één of twee dagen, volgens de Mayo Clinic. Buiten de mond gebieden zoals de lippen, kin en innerlijke neusgaten zijn de meest voorkomende plaatsen waar je kunt anticiperen koortsblaasjes uitbarsten, volgens MedlinePlus.

Stap 3

Vraag uw arts over orale antivirale geneesmiddelen. U kunt in staat zijn om wat pijn te verminderen en de duur van de uitbraak in te korten als je een orale medicatie, zoals Valtrex of Zorivax zodra je voelt waarschuwingsborden van een koortslip te nemen, volgens de Mayo Clinic.

stap 4

Houd uw handen uit de buurt van je koortslip. Kan je uiteindelijk de verspreiding van het virus naar andere delen van je lichaam als je plukken of knijp een koortslip en raak vervolgens een open wond of een slijmvlies zoals uw mond, neus of vagina, waarschuwt KidsHealth, een deel van de Nemours Foundation.

stap 5

Was regelmatig uw handen. Al moet je niet knoeien met actieve koortslip, kunt u per ongeluk aanraken een en verhogen het risico van verspreiding van het virus en schadelijke gevoelige gebieden van uw lichaam, zoals uw ogen. Was uw handen elke keer dat je denkt dat je je koortslip hebben aangeraakt en consequent was ze de hele dag door.

Tips

  • Raadpleeg uw arts als je zweren niet binnen een week genezen tot 10 dagen als u vaak krijgt een koortslip, als u een gezondheidsprobleem dat uw immuunsysteem is verzwakt of als u symptomen zoals koorts, pus en roodheid opmerken, raadt KidsHealth .

Wat je nodig hebt

  • Sunblock, breed-spectrum, SPF 15 of hoger
  • Zeep
  • Water