Hoe maak je een kompas het magnetische veld van de aarde Lijn

Hoe maak je een kompas het magnetische veld van de aarde Lijn


Uw kompasnaald zal altijd naar het magnetische noorden. Dit kan leiden tot een probleem als je probeert te navigeren zonder je kompas naar behoren af ​​te stemmen om rekening te houden met de magnetische declinatie van uw omgeving. magnetisch veld van de aarde is voortdurend verschuiven, en het magnetische noorden waaraan uw kompasnaald natuurlijk punten kunnen worden vele mijlen van de ware geografische noorden waar alle kaarten zijn uitgelijnd. Een goed uitgelijnd kompas dat compenseert voor deze discrepantie zal ervoor zorgen dat je op reis bent in de juiste richting volgens de kaart, zodat u de bestemming die u nastreeft te bereiken.

instructies

1 Vind de declinatie waarde van uw locatie, die in de meeste gevallen op uw topografische kaart wordt afgedrukt. De declinatie waarde is het verschil in graden tussen het magnetische noorden en geografische noorden en het zal worden vermeld als X-graden oost of west. Lokale ranger stations en commerciële Outfitters zal ook hebben meestal kennis van de huidige declinatie waarden voor hun gebied.

2 Lijn de oriënterende pijl in het kompas hoofd met de rijrichting pijl aan de bovenkant van het kompas. Wanneer deze twee pijlen zijn uitgelijnd, moet je kompas wijzerplaat een lezing van 360 graden te laten zien.

3 Pas de kompasnaald. Met behulp van het kompas sleutel voor uw oriëntatielopen kompas, draai de kleine metalen schroef op of onder de roterende kompas kop totdat de naald uitgelijnd met de declinatiewaarde. Als de declinatie westen wordt aangegeven met X-graden, voeg X 360 graden, of beginnen vanaf nul tot de juiste instelling te bepalen. Als de declinatie waarde oosten wordt aangeduid als X-graden, aftrekken die waarde van 360 tot de juiste instelling te bepalen.

4 Leg het kompas op de kaart, en richt uw oriënterende pijl en rijrichting pijl met het ware noorden lijnen afgedrukt op uw kaart.

5 Draai de kaart en kompas bij elkaar, het bijhouden van de kaart en kompas pijlen op elkaar afgestemd, totdat de magnetische naald uitgelijnd met je kompas pijlen. U bent nu geconfronteerd met het ware noorden en goed uitgelijnd met de topografische kaart.

Hints

  • Gebruik een recente kaart. Declinatie waarden kunnen zo veel veranderen als 1 graad om de vijf jaar. Een verouderde en oude kaart kan drastisch invloed hebben op uw koers over lange afstanden.
  • Juist en actueel declinatie cijfers zijn beschikbaar via vele agentschappen zoals de US Forest Service door het verstrekken van de lengte- en breedtegraad cijfers voor uw omgeving. Neem contact op met een lokale ranger stations, leveranciers of online calculators die door deze agentschappen voor de meest recente cijfers als uw kaart is verouderd.