Hoe maak je een ingegroeide teennagel met katoenen tampons Corrigeer

Ingegroeide teennagels een gemeenschappelijk probleem dat kan optreden als gevolg van het dragen van schoenen die te smal zijn. Andere oorzaken zijn onder meer verwondingen aan het nagelbed en oneigenlijk pedicure techniek. Onbehandeld, ingegroeide teennagels kunnen abscessed raken en granulatieweefsel. In bijzonder ernstige gevallen kan gangreen en verlies van de teen uiteindelijk resulteren. Als gevangen vroeg, kan ingegroeide teennagels met succes thuis worden behandeld met behulp van katoen tampons. Meer ernstige gevallen moeten worden behandeld door een podotherapeut.

instructies

1 Vul de grote kom of kuip met hete (maar niet kokend) water. Indien gewenst, voeg 1/2 kopje Epsom zouten. Geniet van de getroffen voet of voeten in het water gedurende 15 tot 20 minuten naar de teennagels te verzachten en maken ze makkelijker te manipuleren.

2 Snijd een kleine rechthoek van het T-shirt, ongeveer 1 "lang en 1/4" breed, voor elke tampon. Rol het doek rechthoek, zodat het lijkt op een korte bundel van spaghetti. U zult één tampon moeten voor elke zijde van elke betrokken teennagel.

3 wrikken voorzichtig terug de getroffen hoek van de nagel tot u de rand te vinden. Als de teennagel is abscessed, zal pus weglopen als je eenmaal de top hebt opgeheven. Veeg weg eventuele vloeistof die het riool, maar niet laten gaan van de hoek van de nagel. Vinden en tillen de punt van de hoek kan zeer pijnlijk en moeilijk zijn, vooral als de teen is abscessed of zeer gezwollen.

4 Tuck het watje tussen de hoek van de nagel en de huid eronder, dan loslaten van de nagel en laat het rusten op de katoen. De pijn moet bijna onmiddellijk worden verlaagd, de punt van de nagel niet langer graven in de omringende vlees.

5 Herhaal dit proces voor elke hoek van elke betrokken spijker, 2-3 keer per dag, totdat de teennagel is gegroeid uit en wordt niet langer ingebed in het vlees van de teen. Afhankelijk van de lengte van de nagel voor het begin van de behandeling, zal dit meestal 1 tot 3 weken.

Hints

  • Hoewel het plaatsen van de katoen tampons nogal pijnlijk de eerste paar keren kan worden, wordt het veel minder ongemakkelijk als de neus begint te genezen.
  • Als u diabetes of een verminderde circulatie, niet proberen om ingegroeide teennagels behandelen thuis. Raadpleeg uw arts of podoloog voor behandeling.