Hoe maak je een ingegroeide teennagel Heal

Hoe maak je een ingegroeide teennagel Heal


Ingegroeide teennagels optreden wanneer de nagels in je tenen te laten groeien in de verkeerde richting en graven in de omliggende huid. Symptomen zijn onder meer pijn en roodheid op de randen van de teennagel. Het omliggende weefsel kan ook zwellen en lekken vloeistof of pus. De oorzaken kunnen een onjuiste nagels knippen, strakke schoenen of sokken of een erfelijke misvorming nagel zijn. Onjuist trimmen van de nagel is de meest voorkomende oorzaak van ingegroeide nagels. Gelukkig kan ingegroeide teennagels effectief worden genezen door middel van lifestyle en huismiddeltjes, als de voorwaarde in een vroeg stadium wordt behandeld.

Week de voet

Het is aanbevolen dat u uw voet weken in warm water gedurende 15 tot 20 minuten twee of drie keer per dag om de ontsteking en tederheid te verminderen, volgens de Mayo Clinic. Om u te helpen de nagel te groeien boven de huid rand, plaats katoen of flosdraad onder de teennagel na elke inweken. Tijdens de rest van de dag, houdt de voet droog en leg een pleister over het besmette gebied.

Solliciteer Over-The-Counter producten

Meeste drogisterijen dragen een aantal over-the-counter zalven die de nagel en de omringende huid te verzachten. Veel producten omvatten anti-inflammatoire middelen, zoals menthol, tea tree olie en andere plantaardige. Sommige producten salicylzuur, waarvan de nagel plaat verzacht en verlicht de pijn bevatten ook. Lees aandachtig voor het aanbrengen van een zalf of antibiotica crème. Als huismiddeltjes niet werken na twee weken, raadpleeg dan een podoloog.

Til de Nail

De hoek van de nagel te graven in de huid moet worden opgeheven, volgens eMedicineHealth.com. Plaats een kleine rol van katoen of gaas tussen de nagel en de huid, zodat de nagel wordt verhoogd. Aangezien dit is een pijnlijke deel van het huis behandeling, kan u een pijnstiller te nemen, zoals Ibuprofen. Een antiseptisch middel moet worden toegepast op het gebied om infectie te voorkomen. Verander de katoen roll per dag. Volgens eMedicineHealth.com, kan het zeven tot 15 dagen duren voordat de nagel groeit uit en de huid niet porren.

Chirurgie

Een arts kan nodig zijn om de behandeling van de ingegroeide teennagel als er teveel ontsteking, pijn of afscheiding, omdat het waarschijnlijk is besmet, volgens de American Academy of Orthopaedic Surgeons. Soms is een operatie nodig om een ​​gedeelte van de nagel prikken in de huid te verwijderen. Eerst zal de arts de te verdoven door intraveneuze toediening van een anestheticum. Vervolgens worden schaar gebruikt voor het ingroeien deel van de nagel snijden. Orale antibiotica kunnen ook worden voorgeschreven om infecties te bestrijden.

het voorkomen

Knip je teennagels recht af met behulp van een scherpe, rechte randen clipper. Dit voorkomt dat de hoeken van de nagel van snijden in de huid. Draag schoenen van ademend materiaal, zoals canvas of leer. Als je om met zware voorwerpen, zoals machines, kopen met stalen neuzen schoenen, die de tenen te beschermen.