Hoe maak je een huid te reinigen

Hoe maak je een huid te reinigen


Het is eenvoudig en goedkoop om een ​​zelfgemaakte reinigen die zal ontgiften en hydrateren de huid terwijl het toevoegen van essentiële voedingsstoffen te doen. Met een paar eenvoudige ingrediënten en een blok van de tijd gereserveerd om uzelf te verwennen, kunt u uw huid een natuurlijke boost en te voorkomen dat de harde elementen gevonden in vele retail schoonheidsproducten.

instructies

1 Bepaal of je huid droog is, normaal of vettig. Terwijl natuurlijke ingrediënten elk huidtype het algemeen niet zal beschadigen, zullen sommige effectiever zijn dan anderen (afhankelijk van de natuurlijke textuur van je huid).

2 Gebruik yoghurt als een zacht reinigingsmiddel voor de normale tot droge huid. Als u last heeft van extra-gevoelige droge huid, meng de yoghurt met gekookte, unflavored havermout tot een romige pasta te maken. Zuivelproducten zijn zacht en hydraterende en havermout zorgt voor verlichting voor de gevoelige, jeukende huid.

3 Meng een kleine hoeveelheid maïsmeel of bicarbonaat in de yoghurt of yoghurt / havermout mengsel aan de exfoliërende kwaliteit van reinigingsmiddel verhogen. Voeg de exfoliant een beetje op een moment, totdat de reiniger neemt op een lichte, korrelige textuur. Niet laten meeslepen, maar, zoals te veel exfoliant kan de gevoelige huid beschadigen.

4 Combat strakke, veroudering van de huid met een cleanser gemaakt van gelijke delen olijfolie en honing, verdund met twee delen gedestilleerd water. Meng de ingrediënten tot ze een gladde vloeistof. Honing fungeert als een zachte antimicrobiële en moisturizer, terwijl olijfolie zorgt voor een diepe hydratatie van de huid.

5 Reinig vette huid met gewoon, gedestilleerd water of doordrenkt groene thee. Brouwen een natuurlijke, groene theezakje in heet gedestilleerd water en laat het mengsel afkoelen. Groene thee bevat polyfenolen bekend om hun antioxidante en anti-inflammatoire eigenschappen.

6 Breng cleanser in zachte kringen op geselecteerde delen van de huid. Als je het toepast op je gezicht, trek niet op tere huid rond je ogen. Voor een diepe reiniging, kunt u het mengsel te laten op voor een paar minuten, tenzij het een exfoliant bevat.

7 uw huid met lauw water en dep ze droog spoelen. Breng een zachte, noncomedogenic moisturizer aan hydratatie te verhogen zonder olie opbouw. Als je een vette huid type, gebruik dan een gel- of lotion-type moisturizer in plaats van een zware room.

Hints

  • Probeer deppen honing op acne. Bekend als een zachte antiseptische, het helpt te genezen vlekken en vermindert de kans op littekens.
  • Freeze gebrouwen groene thee in een ijsblokje lade te gebruiken als een huid toner. Verwijder een kubus en laat hem beginnen te ontdooien alvorens toe te passen op de gevoelige huid.
  • Wees voorzichtig bij het gebruik van natuurlijke schoonmaakmiddelen als je voedselallergie hebben, met name voor zuivelproducten, tarwe of maïs. Hoewel deze natuurlijke ingrediënten zijn over het algemeen veilig en effectief voor het reinigen van de huid zonder het verwijderen van natuurlijke oliën, konden ze een allergische reactie veroorzaken als u een bestaande gevoeligheid voor de ingrediënten.