Hoe maak je een heupzenuw Heal

Hoe maak je een heupzenuw Heal

De heupzenuw is de langste zenuw in je lichaam die terug naar de achterkant van uw voet loopt van je onderrug. Ischias is een beschrijving van symptomen geassocieerd met een geïrriteerde heupzenuw. Deze symptomen zijn pijn, zwakte, gevoelloosheid en tintelingen in het been, volgens Medline Plus. Sciatic wordt veroorzaakt door piriformis syndroom, een hernia, degeneratieve schijf ziekte, stenose, bekken letsel of fracturen en tumoren. De meeste heupzenuw problemen worden genezen met conservatieve behandelingen; echter, kan een operatie nodig zijn in sommige gevallen. Volg een aantal richtlijnen om uw heupzenuw genezen.

Stap 1

Praat met uw arts om de oorzaak van uw heupzenuw probleem vast te stellen.

Stap 2

Raadpleeg voor niet meer dan 2 dagen als je met een heupzenuw probleem. Vermijd langdurige bedrust, omdat dit de toestand nog erger kan maken.

Stap 3

Breng een zak ijs om het gebied dat de oorzaak is je ongemak. Plaats het pak ijs op de pijnlijke plek gedurende 20 minuten en verwijder deze vervolgens uit het gebied gedurende 20 minuten. Herhaal dit proces meerdere malen per dag mogelijk.

stap 4

Verwarm de pijnlijke gebieden 48 uur na het begin van de pijn. Alternate koude en warme packs en herhaal deze cyclus zo vaak mogelijk.

stap 5

Strek je onderbenen en je onderrug te helpen verlichten van zenuwwortel compressie en de daaruit voortvloeiende pijn, beveelt de Mayo Clinic. Houd elke stretch voor 30 seconden en voorkomen stuiteren, draaien en overmatig uitrekken. Volg de rekoefeningen aanbevolen door uw arts of fysiotherapeut.

stap 6

Neem over-the-counter pijnstillers om pijn en ontsteking te verminderen langs de heupzenuw. Vraag uw arts over voorgeschreven anti-inflammatoire geneesmiddelen, antidepressiva of anti-epileptische geneesmiddelen die worden gebruikt om chronische pijn te verzachten, beveelt de Mayo Clinic.

stap 7

Overweeg een epidurale steroïde injectie die pijn en ontsteking geassocieerd met uw heupzenuw probleem kan verminderen. Bespreek eventuele risico's, complicaties en verwachte resultaten van deze procedure.

stap 8

Voer regelmatig lichaamsbeweging. Begin met low-impact oefeningen zoals fietsen, zwemmen of het water aerobics. Loop 3-5 keer per week als je deze activiteit kan verdragen.

stap 9

Praktijk zitten en staan ​​met de juiste houding als uw heupzenuw probleem is ontstaan ​​in je rug.

stap 10

Bespreek chirurgische opties als deze conservatieve behandelingen niet bieden enige verlichting.

Tips

  • Roep onmiddellijk medische behandeling, indien uw heupzenuw probleem ernstig is of plotseling.

Wat je nodig hebt

  • ijspak
  • hittepak