Hoe maak je een Gut Hook gebruiken op een Deer

De darm haak is een jachtmes met een scherp mes randen haak gesmeed in de bovenkant van het blad. De haak wordt toegepast in het veld dressing een hert of ander groot wild dier. De haak wordt gehaakt net onder de huid dat de buik en de buik gebied van het dier bedekt en naar beneden getrokken. De huid wordt gesneden zonder gevaar van prikken de darmen. De rest van het veld dressing gebeurt met de scherpe lemmet van het mes.

instructies

1 Leg de herten op zijn rug met de voorpoten op. Strek de rug benen uit elkaar zo ver mogelijk te gaan.

2 Steken de punt van het mes door de huid aan de bovenkant van de ribbenkast. Maak een spleet in de huid direct boven het centrum waar de ribben te voldoen.

3 Draai het mes om zodat de scherpe kant van het mes omhoog. Haak de haak in de gleuf, zodat de huid wordt gedrukt tegen de binnenkant curve van de haak. Trek het mes naar beneden in de richting van de staart, het snijden van een incisie in het midden van de buik te verbergen als je trekt.

4 Schil de beide zijden van het verstoppen van de darm gebied. Voeg een spleet in het membraan dat de darmen waar het de onderkant van de ribbenkast bedekt. Draai het mes om en haak de haak in de gleuf en trek het mes in de richting van de staart, opent het membraan snijden en het blootstellen van de darmen.

5 Verwijder de darmen en gebruik de scherpe rand van het mes door de membraanwand dat de ingewanden scheidt van de borst organen te snijden. Knip het hart en de longen in de borstholte met het lemmet van het mes.

6 Gebruik de bladrand te snijden door de hals en verwijder de luchtpijp.

Hints

  • Bij het naar beneden te trekken met de haak het snijden van de huid, greep de huid boven het mes en trek het in de richting van het hoofd. Dit zorgt ervoor dat de huid strak, zodat de haak gemakkelijker kunnen snijden.
  • De hook blade is afgeschuind en scherpe slechts aan één zijde; de andere kant van de haak is vlak. De haak moet scherp goed gesneden worden gehouden. De scherpe kant moet worden aangescherpt met een ronde vijl of rond slijpsteen, omdat het niet over een flat slijpsteen kan worden gelegd.
  • Het gevaar in het gebruik van deze stijl van het mes is wanneer de haak in gebruik is het hele scherpe lemmet van het mes is opgesteld. Wees voorzichtig met uw hand niet te plaatsen op de rand van het mes, terwijl naar beneden te trekken het mes en snijden met de haak.