Hoe maak je een Gripshift aanpassen

Hoe maak je een Gripshift aanpassen


Gripshift-stijl fiets shifters worden gemaakt door SRAM, een Amerikaanse fiets component maker. Gripshift-style shifters zijn precies wat ze klinken als ze zouden worden - een schakelhendel dat is een greep die draait als een motorfiets gaspedaal. De Gripshift hefbomen huis van de derailleur kabels die draai wanneer de Gripshift wordt gedraaid, het activeren van de derailleur aan de versnellingen. De shifters zal moeten worden afgestemd en aangepast na de kabel strekt. Aanpassingen kunnen snel worden uitgevoerd met elementaire fiets gereedschap.

instructies

1 Druk de kleine plastic deksel op de binnenkant van de Gripshift aan de aanscherping schroef bloot te leggen. Naar de andere shifter aan de andere zijde van het stuur en herhaal.

2 Verwijder de zeskante schroeven aan de onderzijde van de Gripshift. Kijk onder het stuur om de schroeven. Plaats de inbussleutel van 4 mm in de hex schroeven en draai de zeskante schroeven om de shifter los te maken. Verwijder de schroeven en leg ze opzij.

3 Elkaar grijpen van de draaduiteinden aan de binnenzijde van de schroefgaten (één op elk van de Gripshifts) die zijn geopenbaard als de schroeven zijn verwijderd. Trek ze uit met de bankschroef grepen.

4 Krimp beneden het einde van de draad in te korten en draai de draad. Steek deze weer in de Gripshift, met behulp van de bankschroef grips indien nodig. De Gripshift draad moet strak zijn, maar niet zo strak de shifter zal niet draaien. Test door het vastgrijpen van de shifter en het draaien naar voren en naar achteren. Er mag niet meer dan 1/4 inch speling op de shifter zijn.

5 Zet de schroeven terug in de Gripshifts en sluit de kunststof behuizing.