Hoe maak je een gescheurd ligament Corrigeer

Gescheurde ligamenten komen vaak voor bij mensen die actief zijn of deelnemen aan atletiek. Hoewel ernstige ligament tranen vereisen invasieve chirurgie, zijn kleine of gedeeltelijke scheuren gemakkelijk te corrigeren thuis. Hieronder zijn de effectieve manieren om zowel kleine en grote ligament tranen corrigeren.

instructies

minor Treatment

1 Plaats het ligament. Welke ligament is gescheurd zal grotendeels bepalen hoe lang het duurt om te genezen. Voldoende rust van het ligament is essentieel om snel en goed te genezen.

2 Breng ijs tot het gewonde gebied gedurende 15 tot 30 minuten. Gebruik een compressie pad om de zwelling te verminderen en laat het bloed gemakkelijker circuleren rond de scheur.

3 Verhoog de ​​gewonde ligament met behulp van kussens of andere voorwerpen. Dit zal helpen drain overtollige bloed uit het getroffen gebied en de zwelling te verminderen.

4 Versterking van het ligament. Voer revalidatie-oefeningen die door uw arts om het bereik van de beweging en stabiliteit te herwinnen. Om pijn te vermijden, rekken voordat u de versterking oefeningen. Hervat normale sportieve activiteit wanneer het ligament is weer normaal.

ernstige Treatment

5 Neem contact op met uw arts. Een ervaren arts zal in staat zijn de ernst van het letsel diagnosticeren en aan een chirurg kan herstellen het ligament.

6 De chirurg maakt een ervaren incisie door de huid om de toegang tot de gewonde ligament krijgen.

7 Als het ligament ernstig is gescheurd, zal de chirurg te verwijderen wat er nog van over is, met behulp van een gespecialiseerde scheerapparaat. Anders wordt de bestaande ligament wordt opnieuw vastgemaakt aan het bot met steken.

8 Wanneer het ligament moet worden vervangen, een ligament geoogst uit een ander deel van het lichaam wordt ingebracht met schroeven aan het bot. Bij een gescheurde voorste kruisband, of ACL, wordt een pees van de hamstrings gebruikt.

9 De chirurg steken de incisie die hij maakte om de toegang tot de gescheurde ligament krijgen.