Hoe maak je een Gel Coat Refinish

Hoe maak je een Gel Coat Refinish


Gel vacht is een gekleurde polyesterhars gebruikt om glasvezel producten te beschermen. Het is gespoten in het glasvezel mal voor de glasvezel wordt toegepast en het dankt zijn gladde, glanzende afwerking aan de binnenkant oppervlak van de glasvezel mal. Het verslechtert na verloop van tijd als gevolg van UV-straling en mechanische schade en de originele afwerking kan niet gemakkelijk worden hersteld. Opties voor het opnieuw afwerken van het oppervlak omvatten polijsten en polijsten van de bestaande gelcoat, het toepassen van nieuwe gelcoat of het toepassen van een andere vervanger.

instructies

1 Inspecteer de bestaande gelcoat zorgvuldig op tekenen van beschadiging. Lichte beschadigingen van het oppervlak betekent dat er een wittig oppervlak poeder en een verlies van glans. Matige schade betekent dat er oppervlak haarscheurtjes en gebieden die zijn behoorlijk saai. Ernstige schade betekent dat er diepe scheuren, putjes en de schaalvergroting die verder gaan door naar de glasvezel eronder.

2 Maak de gelcoat met afwasmiddel, bleekwater en water als er lichte beschadigingen van het oppervlak. Ontvet met aceton. Poolse met een glasvezel polish aan de saaie oppervlak te verwijderen. Solliciteer wax en buff met een zachte doek. De wax geeft een gladde, glanzende afwerking en het vult in kleine openingen in de gelcoat en beschermt de gelcoat tegen verdere schade.

3 Schuren de getroffen gebieden met fijn nat en droog schuurpapier als er matige schade. Verwijder de beschadigde gelcoat met zorg om te voorkomen dat te veel te verwijderen en het blootstellen van de onderliggende glasvezel. Begin met schuurpapier en het werk tot polijsten, die de ruwe randen achtergelaten door de schuurpapier verwijdert. Hoe meer polijsten wordt gedaan, zal het meer glanzende de uiteindelijke finish. Breng na het uitwrijven wax voor bescherming en buff.

4 Repareer ernstige schade. Barsten die verder gaan door naar de glasvezel moet worden schoongemaakt, de grond tot aan de glasvezel en gevuld met glasvezel of glasvezel hars. Ontpit gebieden dient te worden vermalen tot de glasvezel. Zodra deze reparaties zijn voltooid, kunnen gellaag worden toegepast op de getroffen gebieden. Kleinere gebieden kan worden geschilderd, maar grotere gebieden moet worden gespoten. De gelcoat moet dan naar beneden soepel worden geschuurd en gepolijst. Als grote gebieden of het geheel van de gelcoat opnieuw moet worden afgewerkt, moet worden geschuurd om alle gebarsten of ontpit gebieden te verwijderen en beschadigde glasvezel moet worden gerepareerd. Alternatieve afwerkingen, die de schuren te voorkomen en polijsten vereist voor gelcoat en die gemakkelijker toe te passen zijn, zijn acryl, epoxy of urethaan marine afwerkingen, die van toepassing zijn als verf. Deze afwerkingen zal er goed uitzien, maar zal niet zo duurzaam als de gel coat zijn.