Hoe maak je een Filippijnse Pig Roast

Hoe maak je een Filippijnse Pig Roast

Varken gebraad komen vaak voor evenementen en bijeenkomsten, waar je de hele varken te koken boven een open vuur of in een ondergrondse put. Er zijn tal van recepten en bereidingswijzen voor een gebraden varken, maar een Filippijnse varkensbraadstuk - ook wel aangeduid als Lechon baboy - is een specifieke methode die resulteert in een geroosterd varken met knapperige huid en heerlijke vlees. Een traditionele Filipijnse geroosterd varken wordt gebruikt tijdens speciale gelegenheden en feestdagen, maar u kunt een Filippijnse varkensbraadstuk op elk gewenst moment gebruiken om de smaak van varkensvlees te genieten.

Stap 1

Selecteer een varken dat ongeveer 100 pond weegt. Kleinere varkens zijn makkelijker om te koken tijdens een Filipijns gebraden varken en een 100-lb. varken moet een groot feest te voeden.

Stap 2

Schone kleding en het varken door het verwijderen van de ingewanden en wassen van de binnenkant en buitenkant van het varken. Gebruik een tuinslang te spuiten de binnenkant holte van het varken om overtollig bloed en ingewanden te verwijderen.

Stap 3

Seizoen van het varken met diverse specerijen, sauzen en rubs. Een traditionele Filippijnse recept voor wrijven zout en peper aan de buitenkant en de binnenkant van het varken, samen met wrijven sojasaus op de buitenkant. De combinatie van smaken helpt te resulteren in een knapperige huid.

stap 4

Vul de binnenkant holte met citroengras, appels en uien en naai dicht.

stap 5

Bouw de brand met behulp van brandhout en kolen. Vermijd het gebruik van propaan en laat het vuur red hot te krijgen.

stap 6

Duw een bamboestok door de mond van het varken en de achterhand. De bamboestok dient als de grill tijdens het koken en draagt ​​bij aan de algehele smaak van de Filippijnse geroosterd varken.

stap 7

Plaats het varken boven het vuur, maar vermijd het plaatsen van het varken terug direct boven de vlam. Zorg ervoor dat je kamer te verlaten in het vuur voor vet te druppelen van het varken.

stap 8

Kook het varken voor ongeveer acht tot negen uur, af en toe draaien. Het kan nodig zijn om de kooktijd op basis van de temperatuur, de wind en de grootte van het varken aan te passen.

stap 9

Controleer de inwendige temperatuur van het vlees met een vlees thermometer. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw adviseert het koken van de varkens tot een inwendige temperatuur van 145 graden voor het verwijderen van het vuur.

Tips

 • Serveer de Filippijnse varken gebraden met een dipsaus en andere bijgerechten, waaronder onder andere gebakken bonen, maïsbrood, groenten en gebakken rijst.

Wat je nodig hebt

 • Tuinslang
 • Specerijen en / of wrijft
 • Zout en peper
 • Sojasaus
 • Citroengras
 • Appels
 • uien
 • Brandhout
 • steenkolen
 • bamboestok