Hoe maak je een Cutter Sail

Een kottergetuigd boot, vaak aangeduid als gewoon een "mes" is een monohulled zeilboot die twee of meer voorzeilen heeft. De toegevoegde voorzeilen laten frezen een niveau van wind veelzijdigheid en eenvoudige bediening die weinig andere boten bezitten. Te varen een kotter getuigd schip als volgt te werk.

instructies

1 Leer het verschil tussen de voorzeilen. De twee of meer zeilen voor de mast dienen verschillende functies in verschillende weersomstandigheden. De buitenste voorzeil hangt aan de jibstay en heet de giek of soms "Yankee." De binnenste voorzeil hangt aan het voorstag en heet de staysail. De fok is meestal aanzienlijk kleiner zijn dan de fok en dus dient verschillende doeleinden in verschillende weersomstandigheden.

2 Tack het mes als een sloep. Aangezien een mes is in wezen een sloep met meerdere voorzeilen, alles wat je moet doen om overstag is de neiging om de jib. Bijna alle moderne kotters hebben zelf neigt stagzeilen die fungeren als het grootzeil tijdens een overstag. Dus, het uitvoeren van je tuig normaal met één bemanningslid bijwonen van de giek en het houden van een oog op de staysail om ervoor te zorgen dat laveert zonder dat vervuild.

3 Gebruik de meervoudige voorzeil configuratie voor veelzijdigheid. Paar kruisers en single-handed cruisers houden van de kottertuig omdat het zorgt voor een snelle transformatie van de boot in verschillende weersomstandigheden. Als een plotselinge sterke wind pikt drop de staysail naar het dek (of opvouwen het, als het een rolsysteem zeil) en varen op de giek.

4 Haal het stagzeil uit de weg met de wind mee. Op diepe bereikt of benedenwinds runs, de staysail de neiging om een ​​gelaagdheid effect dat de giek van wind berooft te maken en maak lastige onrust over de boot. Als u op een diep bereik of de wind mee (twee niet-ideale punten van varen op een kotter) te varen, laat de staysail en vliegen wing-on-vleugel met de giek en de belangrijkste. Als u niet wilt dat de staysail laten vallen om wat voor reden, laat het voorlijk in de luwte van het grootzeil.