Hoe maak je een Catfish Head Mold

Het behoud en het vormen van een meerval hoofd zal toestaan ​​om uw grote vangst weer te geven. Sinds meerval zijn er in vele verschillende maten, het proces van het creëren van een vorm van het hoofd varieert. Catfish hoofd gieten wordt over het algemeen best gedaan op grote meerval, zoals een grotere kop maakt het makkelijker om de details in de mal te maken voordat het gieten. Ongeacht de grootte van de vis die u gebruikt, zorg er bij het maken van de mal om alle elementen van kenmerken van de vis te vangen.

instructies

1 Bereid de meerval hoofd door het schoonmaken van het met ammoniak. Gebruik een tandenborstel gedoopt in ammonia aan de binnenkant van de kieuwen en de mond te reinigen. Plaats dun karton in elk van de kieuwen, zodat ze uitgebreid te plaatsen waar u ze wilt gebruiken voor de cast. Gebruik een tandenstoker of dun pluggen om de mond open te houden. Snijd de tanden af ​​net boven gehechtheid aan het tandvlees. De streepjes van de tanden zal blijven, tonen u waar te kunsttanden creëren. Tenslotte maakt de sprue voor het gieten door het boren van een gat in de bodem van de meerval hoofd door de mond met een kleine schroevendraaier.

2 Plaats de meerval head mond-up op een piepschuim plank en plaats het in de vriezer. Laat het bevriezen gedurende drie uur, of totdat het is solide. Verwijder vervolgens de tandenstoker en dun karton in de mond en kieuwen.

3 Plaats een kleine hoeveelheid draad door het gat schroevendraaier, door de bodem en omhoog door de mond. Plaats de bevroren vis kop in de mal gieten doos, neus zijde naar beneden gericht, en hang deze met de draad van de top. Tenminste 3/4 inch tussen de bodem van de doos en de vissen weg.

4 Meng alginaat met ijswater volgens de aanwijzingen op de verpakking. Met behulp van ijswater om het alginaat te mengen zal helpen vertragen de ingestelde tijd, zodat u het langzamer gieten. Giet het alginaat in de vormbak langzaam, met een dunne stroom. Dit zal helpen om luchtbellen te voorkomen. Giet het alginaat, zodat het betrekking heeft op de hele vis kop. Laat het in te stellen voor ten minste een half uur.

5 Haal de vis kop uit de mal met behulp van een scoop, fileermes of koevoet. Begin met de verzegeling van de kegel, of bovenop de mal. Verwijder alle stukjes van de meerval hoofd dat je kunt, spoel dan de schimmel in koud water en laat ze drogen.

6 Maak het mengsel om aan te gieten door mengen polyester hars met plamuur volgens de instructies verpakken. Gewoonlijk een mengsel van 25% tot 75% vulstof hars voldoende. Eenmaal gemengd, giet de gietoplossing in de vorm en laat hem te bepalen nadat het is moeilijk.

7 Demold de cast door het uit de alginaat te trekken. Het is mogelijk om de gietvorm voor herhaalde gebruik opslaan door voorzichtig aan de hars en plamuur mengsel uit de binnenkant van de gietvorm. Als u niet wilt de cast hergebruiken, kunt u deze sneller te kraken in stukken aan en gemakkelijk de cast te verwijderen.

8 Slijp de ogen en mond gaten met behulp van een dremmel tool. Maak ogen, tanden en andere details met epoxy hars.

9 Verf de cast om de vis te lijken. Gebruik acryl verf en borstels van verschillende afmetingen realistische kleuren te creëren.

Hints

  • Voorafgaand aan de casting, fotograferen uw meerval hoofd vanuit alle hoeken op de foto om een ​​referentie hebben voor het schilderen en beeldhouwen uw cast.
  • Gebruik altijd hars en plamuur in een goed geventileerde ruimte, en draag beschermende handschoenen om de huid te beschermen.