Hoe maak je een boot Snelheidsmeter Problemen

Hoe maak je een boot Snelheidsmeter Problemen


Boot snelheidsmeters werken door middel van een buis een zogenaamde "pitot" dat steekt in het water, meestal van de achtersteven van de boot. Als de boot versnelt, wordt gedwongen water in de buis, die op zijn beurt druk uitoefent op de lucht in de buis. De snelheidsmeter in de boot is gekalibreerd om de luchtdruk te zetten in mijl per uur. Als uw marine snelheidsmeter is het weergeven van een snelheid die je denkt dat is te traag, als het lijkt vast te zitten op dezelfde snelheid of vertoont geen snelheid helemaal niet, het probleem is meestal met de pitot.

instructies

1 Controleer of de pitot is in de onderste positie. Veel pitots zijn ontworpen met een verende release die zal leiden tot het omhoog klappen als het raakt een obstructie in het water. Als de pitot is opgeklapt, duw hem terug in de onderste positie.

2 Controleer of de pitot lijn niet wordt geknikt of ergens verbroken tussen de achtersteven en het instrumentenpaneel. Controleer ook of er geen zware voorwerpen zitten op of tegen de pitot lijn.

3 Clear vuil van de pitot. Maak de pitot lijn van de snelheidsmeter en blaas krachtig in. Dit moet elk obstakel dat de pitot kunnen blokkeren te verwijderen. Blaas nooit in de pitot van de haven, dat is het einde, dat steekt in het water.

4 Maak de pitot-poort met een lengte van stijve draad als de pitot lijkt geblokkeerd, maar blazen op de meter-uiteinde van de buis zal niet duidelijk is.

5 Verwijder de meter zelf voor service. Als de pitot is duidelijk en correct is geïnstalleerd, de meter is waarschijnlijk defect en zal moeten professioneel worden gerepareerd of vervangen.