Hoe maak je een begroting maken voor een tiener

Hoe maak je een begroting maken voor een tiener

Budgettering klinkt misschien als een saaie taak om uw tiener op het eerste, maar als je haar helpen zoeken naar manieren om haar geld stretch met minder frivole uitgaven te maken, zou ze gewoon springen aan boord. Of u nu het helpen van uw tiener te leren hoe om geld te besparen voor de universiteit of gewoon het helpen haar om haar weekend uitgaven beter te plannen in het winkelcentrum, leerde haar hoe te maken en vasthouden aan een budget is een belangrijke les te leren voor de volwassenheid.

Stap 1

Help uw tiener bijhouden van alle dingen die hij besteedt geld aan voor een maand. Laat hem naar beneden elk item of dienst die hij koopt in de loop van de maand, samen met de prijs van een ieder te schrijven.

Stap 2

Geef je mening over de besteding tijdschrift samen. Maak een lijst van alle bronnen van inkomsten, zoals uitkering en part-time werk. Tel de hoeveelheid geld en vergelijk de twee totalen te zien hoe goed je tiener beheert haar geld in haar eentje.

Stap 3

Help uw tiener verdelen de lijst van producten en diensten die in twee groepen - essentie en nonessentials - om u te helpen uw tiener achterhalen zijn prioriteiten. Bijvoorbeeld, als hij weigert om een ​​deel van zijn mobiele telefoon service, maar al snel noteert junk food als een niet-essentieel, het is makkelijk om te zien welke uitgaven hij waardeert en welke onzorgvuldig of ongeplande aankopen.

stap 4

Maak een lijst van doelen om te motiveren uw tiener om wijzigingen in haar uitgaven gewoonten te maken. Bijvoorbeeld, haar helpen erachter te komen of ze wil sparen voor haar eerste auto, zet geld weg voor universiteit of bezuinigen op verspillende uitgaven, zodat ze geld kunnen besteden aan de meer belangrijke dingen - zoals shoppen in het winkelcentrum.

stap 5

Vind manieren om de kosten van niet-essentiële punten op de lijst te verminderen. Bijvoorbeeld, als uw tiener besteedt elk weekend op de plaatselijke bioscoop, praat met hem over het maken van een wijziging in films thuis of twee keer per maand. Dring er bij hem uit te snijden de junk food uit de supermarkt en plunderen de koelkast voor gezonde voeding, of suggereren dat hij kiest voor een fietstocht naar school zo nu en dan om het geld te besparen op de bus kost.

stap 6

Schrijf een nieuw budget bij elkaar om de lijst van essentiële items, alsmede een aangepaste versie van de niet-essentiële uitgaven aan zijn besparingsplan op te nemen op te nemen. Laat een lege ruimte naast elk item, zodat hij de werkelijke hoeveelheid geld kan opnemen.

stap 7

Geef je mening over de begroting aan het einde van elke week te zien hoe goed je tiener is een verblijf op de begroting. Lof haar voor haar inspanningen en om het even welke aanpassingen nodig zijn om op koers te blijven gedurende de rest van de maand, ook.

Tips

  • Leren omgaan met geld is een belangrijke les voor de volwassenheid, maar het helpt ook om te zien en te plannen voor de beloning aan het eind van de tunnel budgettering, volgens Janet Kincaid, FDIC Senior Consumentenzaken Officier in de FDIC Consumer News.