Hoe maak je een Bed Pan gebruiken

Er zijn momenten waarop een patiënt niet in staat is uit een bed te komen als gevolg van een medische aandoening zoals een operatie, gebroken botten, ziekte en andere zaken die de mobiliteit beïnvloeden. Wanneer een patiënt wordt beperkt tot zijn bed, moet de zorgverlener te reageren op zijn toiletbezoek snel moet met een po. Dit apparaat kan de patiënt urineren of een stoelgang. Met behulp van een bedpan kan helpen voorkomen dat andere gezondheidsproblemen complicaties, zoals verstopping. Deze tips zullen ervoor zorgen dat je weet hoe je een bedpan goed te gebruiken.

instructies

1 Lay benodigdheden zoals washandjes, toiletpapier, handdoeken, bekken van warm water en wegwerphandschoenen in de buurt.

2 Laat de bedpan opwarmen door het uitvoeren van warm water overheen. Omdat een metalen bedpan houdt de warmte, altijd controleren om te zien of het is een beetje warm, maar niet te warm voor uw patiënt gebruikt het. Drogen. Een warme bedpan zal de patiënt helpen te ontspannen en comfortabel genoeg om zijn lichamelijke functies te doen voelen.

3 Strooi een kleine hoeveelheid babypoeder aan de zijkanten van de pan. Babypoeder zal helpen de bedpan glijden gemakkelijk onder de patiënt. Slip op je wegwerphandschoenen.

4 Bereid het bed door er met een absorberend waterdicht kussen onder de billen van de patiënt op het bed schoon te houden.

5 Til het hoofd van het bed licht, zodat uw patiënt niet duizelig voordat u gaat zitten opstaan.

6 Ondersteuning van uw patiënt onderrug met de ene hand, terwijl hij heft zijn billen. Plaats de gebogen rand van de metalen ondersteek onder de billen van de patiënt met de andere hand.

7 Til het hoofd van het bed langzaam tot uw patiënt kan zitten, zodat hij comfortabel genoeg om een stoelgang of om te urineren voelt.

8 Tenzij hij te zwak voelt, uit te lopen van de kamer, zodat je de patiënt wat privacy te hebben.

9 Laat het hoofdeinde van het bed wanneer de patiënt klaar is met het gebruik van de po. Vertel de patiënt om zijn billen te tillen. Met één hand te ondersteunen van de patiënt onderrug. Verwijder voorzichtig de bedpan met je andere hand, zodat u niet de inhoud ervan te morsen. Leg een handdoek over de po en leg het op een stoel. Plaats het niet op het bed tafel.

10 Rol de patiënt op zijn zij en reinig hem met wc-papier. Gebruik een vochtig washandje met zeep om de billen van de patiënt schoon te maken indien nodig. Droog het gebied tussen de benen van de patiënt grondig.

11 Hand je patiënt een vochtig washandje, zodat hij zijn handen ontsmetten wanneer hij klaar is.