Hoe maak je een Basketball Layup Shoot

Er is niets meer fundamenteel in het spel van basketbal dan de one-foot takeoff layup. Elke speler moet bedreven in deze vaardigheid alvorens op meer complexe vaardigheden, zoals de jump shot of per post beweegt. Veel jongeren en zelfs sommige high school games zitten vol gemiste kansen layup, waarbij het verschil tussen winnen en verliezen maakt. In dit artikel zal ik me concentreren op het oefenen van de fundamentele grondslagen van de ene voet takeoff layup. Het zal worden beschreven vanuit het perspectief van een rechtshandige layup. Gewoon achteruit links en recht op een linkshandige layup te doen.

instructies

1 Start 15 voet rechts van het midden van de vrije worplijn. Dit zou een 45 graden ten opzichte van de mand verschaffen. Heeft u een basketbal in de hand.

2 Ga verder met dribbelen in de richting van de mand op de hoek van 45 graden.

3 Wanneer u de baan te bereiken, zet de bal met beide handen, terwijl nog steeds in beweging om de mand. Je moet het plukken van de bal zomaar net wanneer je rechtervoet is het raken van de vloer. Houd de bal op de rechterkant van je lichaam als je converteren van dribbelen tot het schieten van de layup.

4 Zoals u stap met je linkervoet, wil je hem planten te springen in de richting van de mand. Bij het springen van de linkervoet, moet je rechterknie omhoog stak - deze actie geeft verhoogd explosiviteit tot de mand.

5 Het houden van de bal in beide handen aan de rechterkant van je lichaam, het uitbreiden van je armen omhoog naar de basket.

6 Richt uw ogen op de doelstelling voor de layup. Een ideaal doelwit is de rechtopstaande lijn op het plein van het bord ongeveer 18 inches boven de rand.

7 Als je de hoogte van je sprong te bereiken, laat de linkerhand en stuwen je rechterpols ernaar uit om de bal vrij te geven aan het doel.

8 Laat je momentum je dragen langs de mand. Als je een tekort aan de mand te stoppen, heb je niet genoeg ontploffen en uit te breiden genoeg om de mand.

Hints

  • Voor beginners, kunt u dit proberen zonder een basketbal in eerste instantie om het voetenwerk naar beneden te krijgen.
  • Oefen de ene voet takeoff layup totdat u zich zeer comfortabel in je voetenwerk en kan consequent het schot te maken.
  • Om bedreven in deze vaardigheid, moet je in staat zijn om consequent te maken 95 procent of meer van uw layups.
  • Houd deze zelfde fundamentele grondslagen bij een poging layups in spelsituaties.