Hoe maak je een autistisch kind met behulp van ABA Teach

Toegepaste gedragsanalyse of ABA, is een afzonderlijke studie gebruikte therapie bij de behandeling van autisme. Het is momenteel de enige behandeling bewezen effectief met autistische personen te zijn. Vanwege de grote vraag naar ABA therapeuten, veel gezinnen kiezen om ABA doen op hun eigen. Hier is een eenvoudige handleiding over hoe je een autistisch kind met behulp van ABA te onderwijzen.

instructies

1 Leer de ABA methode. ABA maakt gebruik van discrete trials om het kind nieuwe vaardigheden aan te leren. Een discrete proef gaat om een ​​enkele cyclus van gedrag gebaseerde instructie routine. Door herhaling van de discrete proces, een kind leert en meesters vaardigheden. In principe is een bevel gegeven en het kind reageert. Geef positieve bekrachtiging als het kind juist reageert. Als het kind niet reageert of reageert verkeerd, de therapeut helpt het kind door middel van verbale of fysieke aanwijzingen om het goed te krijgen. Dan krijgt het kind positieve versterking, omdat het kind de taak correct ingevuld. Herhaal deze cyclus totdat het kind kan voltooien de gevraagde met weinig tot geen vragen.

2 Houd een dagboek. In ABA, het kind werkt op een klein aantal vaardigheden in een keer. Schrijf je deze vaardigheden in een dagboek om bij te houden of en wanneer het kind meesters houden. Het tijdschrift is een goede indicator van de vooruitgang in de therapie. Wanneer een kind een taak correct uitvoert, een "+" gaat naast de taak. Als deze niet goed uitgevoerd, plaats een "-" naast de taak. Aan toe te voegen, als het kind verbale nodig wordt gevraagd, zet een "V" voor de positieve of negatieve teken. Fysiek wordt gevraagd is een "P" naast het bord. Zodra de taak heeft drie opeenvolgende "+" tekens ernaast zonder "V" of "P" het kind de knie.

3 Wees consistent. Maakt niet uit wat, de naleving van de regels die werden opgericht in het begin. Zodra de therapeut een kind vraagt ​​om iets te doen, moet hij voldoen. Of het kind de taak onder zijn eigen wil, of gedwongen met behulp van hand-over-de hand hulp uitvoert, moet hij het doen. Niet terug naar beneden van de regels, omdat het kind nodig heeft om te begrijpen wat er van hem wordt verwacht.

4 Aanbieding positieve versterkingen, indien nodig. Voor aanvang van de behandeling, kies iets wat het kind echt leuk vindt. Het kan alles zijn van snoep, leuke speeltijd met een ouder, computertijd, of een andere beloning die het kind zou motiveren. Om de beloning te krijgen, moet het kind doen wat de therapeut van hem vraagt. Op het eerste, deze conformiteit is beperkt tot slechts proberen te doen wat er gevraagd wordt, maar na verloop van tijd, moet de taak correct worden ingevuld.

5 Ga verder met nieuwe vaardigheden. Zodra een kind masters een vaardigheid, kies een andere geschikte vaardigheid om aan te werken. Dan langzaam beginnen te werken in de therapiesessies.