Hoe maak je een 2-Degree Burn Verzacht

Hoe maak je een 2-Degree Burn Verzacht


Een tweedegraads brandwonden veroorzaakt schade aan zowel de epidermis en in dermis huidlaag. Deze mate van verbranding niet volledig vernietigen van de dermis, maar wel schade aan de zweetklieren, haarfollikels en talgklieren veroorzaken, aldus Gary Thibodeau's "Structuur en functie van het lichaam." Thibodeau beschrijft ook de symptomen van dit soort branden: blaren, ernstige pijn, zwelling in de brandwondgebied en vochtverlies. Dit soort burn kan leiden tot littekens.

instructies

1 Dompel de verbrande gebied in koud water --- niet ijswater --- onmiddellijk. De eenvoudigste manier om dit te doen, volgens de "First Aid-Reageren op noodsituaties" van het Amerikaanse Rode Kruis, is om het verbrande gebied direct onder de kraan water te zetten.

2 Dip schone doeken in ijswater, wringen ze uit en leg ze op de gebrande plek na het runnen van het onder de koude water. Het Rode Kruis stelt alleen doen in het kort deze stap.

3 Blot het verbrande gebied droog zachtjes, met een andere schone doek en wikkel het gebied met een steriel gaasje. Voer een van de blaren niet pop; dit zal alleen maar leiden tot een infectie. Verander het gaas dagelijks, of als er een lekkage.

Hints

  • Het Rode Kruis beveelt ook niet met behulp van een crèmes, sprays of huismiddeltjes op een ernstige brandwonden. Zorg ervoor dat de aandacht van een arts of specialist te raadplegen voor infecties en voor de behandeling van extreme pijn te vermijden.