Hoe maak je biefstuk varkenshaas koken op het fornuis

Hoe maak je biefstuk varkenshaas koken op het fornuis

Varkenshaas steak, ook wel bekend als filet of filet mignon, tovert snel en gemakkelijk op het fornuis. Mager, maar toch mals en sappig, zou deze-boterachtige op smaak gebrachte beef worden gekookt met behulp van droge methoden, zoals braden, grillen en frituren. Het blijkt bijzonder goed wanneer aangebraden en vervolgens afgewerkt op het fornuis top. De subtiele smaak een aanvulling op veel verschillende kruiden en smaken, maar staat op zichzelf ook. Deze compacte steak zorgt voor een elegante middelpunt van een maaltijd, zelfs wanneer gekruid gewoon met zout en peper. De rosse buurt moet niet verder dan medium zeldzaam worden gekookt.

Voorbereiding

Stap 1

Verwijder de tenderloins uit de koelkast 20 minuten vóór het koken om ze op kamertemperatuur te brengen.

Stap 2

Dep de varkenshaasjes droog met keukenpapier. Bestrooi royaal met zout en vers gemalen peper. Masseer de kruiden in het vlees.

Stap 3

Wrijf olie op de buitenkant van de biefstuk.

koken

Stap 1

Verhit de koekenpan op een middelhoog vuur tot brandwonden - totdat er een druppel water sist en dansen op de koekepan. Zet 1 eetl. van olie in het midden van de pan en spoel het rond om de kookplaat te dekken. Verhit de olie tot het begint te roken.

Stap 2

Leg de varkenshaasjes in het midden van de pan. Met uw vingers of een tang, verplaats de steaks rond in een cirkelvormige beweging om de olie te verspreiden. Schroei de steaks 2-3 minuten. Gebruik een tang om de steaks flip en schroei de andere kant voor twee of drie minuten. Dit veroorzaakt schroeien eiwitten in het oppervlak steaks om om te gaan met de suikers, waardoor een smaakvolle korst met honderden verschillende gearomatiseerde verbindingen.

Stap 3

Zet het vuur lager tot medium. Koken voor een extra zeven tot negen minuten in totaal, het wegknippen van de steaks zo nu en dan, voor middelgrote zeldzame of medium. Vermijd het snijden of piercing de steaks, omdat dit zorgt ervoor dat het verlies van kostbare sappen. Gebruik een instant lezen digitale vleesthermometer om doneness te bepalen, het steken van de tip door de zijkant, in het midden van de steak. Kook de steaks tot 125 graden Fahrenheit voor zeldzame, 130 voor middelgrote zeldzame en 140 voor middelgrote. De steaks zal blijven om op te warmen nadat u ze uit de pan te verwijderen.

stap 4

Breng de steaks op een bord en bedek ze losjes af met aluminiumfolie. Laat ze rusten gedurende 10 tot 15 minuten. Dit verbetert hun smaak en geeft de sappen tijd gelijkmatig verdelen door de tenderloins.

stap 5

De-glazuur de koekenpan met 1 eetl. boter en 2 el. van water. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en schraap de bodem van de pan met de spatel om eventuele verkoolde resten los te maken. Verminder de vloeistof een beetje. Besprenkel de-de beglazing vloeistof over varkenshaasjes.

Wat je nodig hebt

  • Rosse buurt steaks, 3/4 tot 1 1/2 inch dik; een 4-oz. tot 5-oz. steak per diner
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Koekepan
  • Tang
  • Bord
  • Aluminiumfolie
  • 1 eetl. boter