Hoe kun je jezelf tempo in een 1500-meter race

Hoe kun je jezelf tempo in een 1500-meter race


Leren hoe je jezelf goed tempo tijdens een 1500-meter race kan het verschil tussen winnen en verliezen. Begin training met een bepaald tempo in het achterhoofd, zodat je geleidelijk aan naar uw sterke punten en beperkingen kennen. De 1500-meter race wordt beschouwd als een midfond evenement, dat fysieke uithoudingsvermogen, samen met psychologische voorbereiding vergt. Je moet genoeg uithoudingsvermogen snel zijn helemaal naar het einde, en het juiste tempo kan u helpen dat doel te bereiken.

instructies

Opleiding

1 Ontwikkel een pacing strategie die werkt voor de 1500. Deze halve fondvlucht moet relatief snel worden uitgevoerd van begin tot eind, maar je zult waarschijnlijk willen en nodig hebben, om een ​​beetje te vertragen tijdens de race. Een goede basisstrategie is snel, langzaam en daarna snel weer totdat je de race te voltooien. De sleutel is te weten wanneer je kunt beginnen te versnellen in de tweede helft, zodat je sterk kunt afmaken.

2 Oefen je racestrategie totdat je het kunt doen zonder na te denken. Dit is de beste manier om een ​​gevoel voor de lengte van 1.500 meter te krijgen en om precies te weten hoe om de maximaal mogelijke energie te besparen voor het einde van de race. Oefen het doen van een 1500-meter run ten minste één of twee keer per week voor de maand in de aanloop naar de race.

3 Laat minimaal drie of vier dagen per week te trainen voor de 1500-meter race. De bedragen en de afstanden die u uitvoert is afhankelijk van uw persoonlijke doelen, maar zorg ervoor dat u regelmatig voorafgaand aan de race uitvoert.

4 Voeg interval training om uw wekelijkse routine running een of twee keer per week. Joggen op een gematigd tempo voor twee minuten, sprint op maximale intensiteit gedurende 60 seconden en dan joggen in een matig tempo voor twee extra minuten. Herhaal dit twee of drie keer. Dit zal helpen bij de ontwikkeling van de explosieve kracht die je nodig hebt om een ​​1500-meter race met succes af te ronden.

Het uitvoeren van de Race

5 Begin bij een relatief snel tempo, zodat je op snelheid racen tegen de tijd dat je weg bent 40 tot 50 meter. Ga naar een binnenbaan, indien mogelijk, want dit is de snelste weg naar de finish. Blijven in een snel tempo voor de eerste 400 meter van de race. Vertragen iets voor de volgende 400 meter.

6 Verhoog uw snelheid geleidelijk op het midden van de race, of in het begin van de derde ronde, een strategie bekend als een negatieve split. Dit is het wanneer de druk hoog is, als concurrenten sneller op dit punt ook. Let op je snelheid en zorg ervoor dat je niet te hard te duwen; je benen zal beginnen zwaar te voelen en je zult buiten adem voelen als je nodig hebt om iets vertragen. Blijf uw snelheid te verhogen als u begint met de bocht te ronden in de richting van de laatste 100 meter meteen.

7 Rond de laatste curve dichtbij de binnenwand van de baan mogelijk. Zorg ervoor dat u uit de buurt van andere lopers zijn en sprint de laatste 100 meter meteen tot aan de finish te raken. Dit is de tijd om echt te geven het alles wat je hebt in een 1500-meter race. Uw eindsprint moet glad, ontspannen en zo snel als mogelijk. Focus op de finishlijn totdat je het oversteken.

Hints

  • Kijk niet achter u, terwijl je draait. Het is misschien verleidelijk om te proberen om een ​​oogje op de andere lopers te houden, maar ze kunnen een andere strategie dan je hebt. Gefocust blijven op jezelf terwijl de concurrentie te helpen je motiveren om je best te doen.