Hoe krijg je vitamine C Van Rose Hips

Hoe krijg je vitamine C Van Rose Hips


Rozenbottels, ook genoemd steeg fruit, zijn rozenstruiken 'zaaddozen. Zij worden niet algemeen erkend omdat de meeste tuinders meestal dode of stervende bloei snoeien om de plant stimuleren om bloemen te produceren. Echter, als je deze stervende bloemen met rust te laten, ze zullen uiteindelijk produceren een kleine rode zaadbal ongeveer de grootte van een grote bosbessen of kersen, afhankelijk van het ras van de rozenstruik. Vogels houden van deze zaad ballen, maar ze zijn niet alleen voor de vogels. Rose heupen zijn extreem hoog gehalte aan vitamine C, die wetenschappers geloven kan voorkomen dat ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, staar, tandvleesontsteking en zelfs kanker. Niet al deze bevindingen blijken te zijn, maar het is algemeen aanvaard dat de gemiddelde volwassen wat vitamine C elke dag moeten consumeren. Om precies hoeveel je moet krijgen te bepalen, raadpleeg dan uw arts, omdat dit bedrag is sterk beïnvloed door de gezondheid en leefstijl. Rozenbottels kunnen worden bereid op vele verschillende manieren en zijn een geweldige manier om uw vitamine C te krijgen in een natuurlijke vorm in plaats van het nemen van een pil.

instructies

1 Snij de steel en bloeien eindigt. Dit zijn de "top" en "bodem" van de rozenbottel wanneer het gebruikt moet worden gehecht aan de bus en waarbij de bloemen gebruikt om de rozenbottel is aangesloten.

2 Snijd de rozenbottel in de helft. Druk op de roos heup lichtjes op de snijplank, snijd het vervolgens geopend. Uw mes moet zeer scherp zijn om gewoon voorkomen dat het breken van de vrucht.

3 Verwijder de zaadjes. Je kunt ze schraap met een mes.

4 Kook de rozenbottels om een thee te maken. Kook 10-20 rozenbottels in 3 kopjes water. Zij zullen een semi-sweet infusie die je kunt drinken maken en dat is geladen met vitamine C. Net stam uit de vrucht voor het drinken.

5 Droog de ​​rozenbottels een knapperige, nootachtige zoals snoep te maken. U kunt rozenbottels drogen door ze te spreiden in de zon of te bakken in de oven tot ze krokant. Ze zijn net als elke andere gedroogde vruchten en zal voor onbepaalde tijd te houden. Je kunt smeer ze met bruine suiker en boter als je wilt voor het drogen om ze een beetje zoeter te maken.

6 Serveer de rozenbottels in een frisse salade. Rozenbottels zijn een geweldige garnering voor sla salade of u kunt de hele salade baseren om hen heen. Recepten vergelijkbaar met appelsalade recepten zijn een geweldige manier om rozenbottels dienen.

Hints

  • U kunt ook jam, gelei en sauzen uit rozenbottels. Elk van deze gerechten zullen hoog gehalte aan vitamine C, maar het eten van de rozenbottels rauw of het drinken van de thee de hoogste hoeveelheden vitamine C. bieden
  • Raadpleeg uw arts om uit te vinden hoe veel vitamine C je moet krijgen elke dag. Omdat vitamine C is oplosbaar in water, is het erg moeilijk om daadwerkelijk te veel te absorberen, omdat je lichaam is altijd het elimineren van het met uw urine. Het is echter belangrijk om niet om een ​​overdosis deze vitamine, dus werken met uw arts of diëtist om te beslissen hoeveel goed voor uw gezondheid en levensstijl is.
  • Gebruik nooit rozenbottels uit planten die zijn behandeld met insecticiden. Zelfs nadat je ze hebt gewassen, loopt u het risico van inname van het gif dat u de plant behandeld met draaien.