Hoe kan ik Verminder Whistling van CPAP

Terwijl de meeste CPAP machines en maskers maken een beetje lawaai kan een voor de hand liggende fluitend geluid ruïneren uw slaap en uw partner. Whistling wordt meestal veroorzaakt door de lucht ontsnappen via de uitademing ventilatieopeningen op of in de buurt van het masker. Gelukkig, het is een gemakkelijke probleem op te lossen.

instructies

Hoe om te stoppen met CPAP Whistling

1 Zoek de uitademing ventilatieopeningen aan je masker. Dit zijn kleine gaatjes die de druk in het masker te verlichten bij het uitademen. Als u een masker dat cups je neus te gebruiken, de ventilatieopeningen zijn waarschijnlijk op de beker zelf. Als u een masker dat individuele nasale soezen gebruikt, zal de ventilatiegaten op de buizen in de aanloop naar de soezen.

2 Installeer diffusers als ze bij uw masker. Diffusers zijn foam pads of ringen die gaan over de ventilatieopeningen aan je masker. Controleer uw leveringen te zien of diffusers werden meegeleverd met uw masker, en installeer ze volgens de aanwijzingen. Als u niet diffusers heeft ontvangen, gaan naar de volgende stap.

3 Snijd een lengte van doek tape om de openingen te dekken.

4 Breng de weefselband via ventilatiegaten op het masker, of rond de buis als de ventilatieopeningen die hier worden uitgevoerd. Zorg ervoor dat de band geen andere onderdelen van het masker, zoals riemen, nasale kussens, etc. te dekken

5 Zet je masker en het opstarten van de CPAP machine. Controleer of de fluittoon is verdwenen, en dat je nog steeds gemakkelijk kunt adem uit door het masker. Als uitademing moeilijk, probeer een poreuze band, zoals een gaas tape.

Hints

  • Nadat u de diffuser of doek tape voor een tijdje hebt gebruikt, zult u merken een donkere vlek vorm boven de luchtgaten. Dit is uit de lucht onzuiverheden worden gefilterd uit de geventileerde lucht. Diffusers kan normaal in een warm sopje worden gewassen; doek tape moet worden vervangen zodra het vuil.
  • Als deze procedure het fluiten niet stopt, kan uw neus kussen of buis lekt. Als dit het geval is, zult u normaal gesproken nodig hebt om het fluiten onderdeel te vervangen.
  • Laat de tape niet te houden op uw masker als je het moeilijk om uit te ademen. Dit kan binnenoor druk veroorzaken ontstaan ​​of kan zelfs schadelijk ophoping van kooldioxide in het masker veroorzaken. Verwijder de tape en gebruik een poreus type.