Hoe kan ik toevoegen Kleur om een ​​Gel Coat?

Hoe kan ik toevoegen Kleur om een ​​Gel Coat?


Gel vacht is een speciaal polyesterhars blend gemaakt om de boot buitenkant te beschermen tegen water en minerale schade. Een gel coat zal moeten worden onderhouden en gerepareerd na verloop van tijd door een verfrissende het gehele jas of het patchen van de versleten plekken. Het kleuren gelcoat wordt gedaan voordat u de katalysator toe te voegen aan de hars verharding te starten.

Het mengen van kleuren in de Gel Coat

Om kleur gelcoat moet je vloeistof pigmenten in de kleur die u probeert aan te passen te verkrijgen. De vloeibare pigmenten moet specifiek worden gemaakt voor gelcoat hars. Andere soorten vloeibare pigmenten voor andere hars en polyesterhars types zal de gelcoat verzwakken en kan schade aan de boot veroorzaken. U moet Meng de kleur en de gelcoat grondig voordat het toevoegen van de verharding katalysator. Zodra u de katalysator toe te voegen, krijgt u een korte tijd om de gel coat van toepassing op uw boot voordat het verhardt hebben.

De hoeveelheid vloeistof pigment toegevoegd aan gelcoat kan per merk, maar is meestal een ounce van pigment tot een kwart van de gelcoat. Dit is het maximale bedrag, dus als je een combinatie van pigmenten om een ​​kleur te mengen u alleen een ounce van het uiteindelijke gemengde kleur moet toevoegen aan elk kwart van de gelcoat. Het gebruik van te veel pigment kan veroorzaken te bloeden. Sommige merken van gelcoat kunt u meer pigment toe te voegen, dus lees de instructies zorgvuldig om te voorkomen dat pigmentatie.

De aard van de kleur die je krijgt is afhankelijk van de basiskleur. Als je begint met een pre-gekleurde gel coat, dan zal de vloeistof pigment de kleur te veranderen. Dus als je een gele pre-made gelcoat en voeg een blauw pigment, dan zal de kleur groen worden. Als u gebruik maakt van een witte gelcoat, zal de uiteindelijke kleur een pastel versie van de kleur geworden. Voor gedurfde kleuren, gebruik dan een neutraal-tone gelcoat met je pigment. Gebruik een witte gelcoat tot lichtere kleuren zoals grijs te krijgen; op deze manier je minder pigment gebruiken.

Je kunt mixen uw gelcoat en pigment in kartonnen bekers zonder waslaag, met houten stokken, zoals ijslollystokjes. Om uw kleur te testen, meng een kleine hoeveelheid en breng de moeite waard een vinger om een ​​geschuurde deel van uw boot. Na het droogt, kunt u de laatste kleur te zien. Wanneer de gelcoat op uw boot is vaag over alles, kan het gemakkelijker zijn om de gelcoat te frissen over de hele boot dan te proberen om de verbleekte kleuren aan te passen.

Bij het mengen, zorg ervoor dat de zijkanten van de beker te schrapen grondig aan de gelcoat en pigment elkaar volledig mengen. Houd toelichting op de hoeveelheid pigment en gelcoat u hebt toegevoegd, om de juiste verhouding te krijgen zodra u de gewenste kleur hebt gemengd. Met behulp van die ratio, kunt u mixen een grotere partij om de hele boot te dekken als je nodig hebt om de gelcoat te vernieuwen.