Hoe kan ik Rig een Sail

Hoe kan ik Rig een Sail


Leren hoe je rig een zeil is de eerste taak die u zult beheersen om een ​​recreatieve zeiler te worden. Hoewel de terminologie kan een beetje intimiderend op het eerste, zal het gebruik van repetitieve verbale wapening je gemak in een comfortabele vertrouwdheid met uw boot. Het zeil is rechthoekig, maar vier voorwaarden zijn van toepassing. De eerste term is het hoofd of de bovenkant van het zeil. De tweede is het voorlijk van het zeil, dat is de kant die loopt langs de mast. De derde is de voet of onderkant van het zeil, en de vierde is de bloedzuiger of achterkant van het zeil.

instructies

1 Inspecteer lijnen van de boot. Elke lijn die naar beneden trekt het grootzeil moet worden bevrijd van de klem. De neerhouder is ofwel een lijn of een apparaat dat hecht uit de mast naar de giek. De Cunningham loopt van de onderkant van de mast door middel van een ronde metalen oogje genoemd kreuk, ongeveer 1 voet boven het voorlijk van het zeil. De belangrijkste plaat is de lijn die het zeil beweegt van links naar rechts. Al deze lijnen lopen door middel van een apparaat met de naam van een klem dat elke lijn klemmen dus dat is niet de vrije loop. Controleer dat deze lijnen worden vrijgegeven.

2 Zet uw boot, zodat de boog, of de voorzijde, wijst in de wind. Dit zorgt ervoor dat het zeil, wanneer opgeheven, kan vrij zonder de boot meebewegen. Controleer of de boeg van de boot stevig is gebonden aan het dok.

3 Zoek de grootzeilval. Alle vallen zijn lijnen die zeilen te verhogen, terwijl de bladen zijn lijnen die side-to-side bewegingen te controleren. Het einde van de val een beugel. Open de beugel en bevestig deze aan het hoofd van het zeil. Volg de grootzeilval met je ogen naar de top van de mast om ervoor te zorgen dat uw lijn is duidelijk.

4 Zoek het einde van de grootzeilval niet verbonden aan het zeil en beginnen langzaam trekken. Als je aan een obstakel, trek niet harder, maar lokaliseren en de oorzaak van de obstructie vast te stellen. Hervat trekken totdat het hoofd van het zeil de top van de mast heeft bereikt. Wees voorzichtig van de boom, die wordt beschouwd als de meest gevaarlijke deel van de boot.

5 Recleat alle lijnen die je eerder uitgebrachte. De neerhouder regelt de hoek die de giek zit ten opzichte van de mast. Trek je neerhouder lijn in de klem totdat de arm zit bij een hoek van 90 graden met de mast. De Cunningham lijn regelt het voorlijk van je zeil. Trek het in de klem, zodat er geen kreukels en vouwen zijn langs de binnenkant van uw zeil. De onderlijkstrekker lijn regelt de voet van uw zeil. Trek het in de klem om het te strekken zich uit langs de giek. Daarna wordt je zeil opgetuigd en klaar.