Hoe kan ik mijn LCD-scherm te werken aan mijn Remstar M-serie?

Veel mensen beschouwen snurken een ietwat irritant, maar beheersbaar ergernis. Toch kan snurken een indicatie van slaapapneu, een ernstige aandoening zijn dat sommige deskundigen zijn van mening, indien onbehandeld, is de belangrijkste oorzaak van het gebrek aan slaap onder de Amerikanen. Een persoon met slaapapneu ervaringen korte onderbrekingen van de ademhaling tijdens het slapen. De pauzes kunnen duren tot een paar minuten en de ademhaling wordt hersteld met een snuiven of snurken geluid. Gelukkig zijn er een aantal producten beschikbaar voor consumenten met slaapapneu die kan inspelen op vervalt in de ademhaling en de slaper te helpen bij het handhaven van een normale ademhaling tijdens de slaap. Als u van plan bent om een ​​apparaat te gebruiken van de Remstar M-serie, is het een goed idee om te leren hoe een eenvoudige problemen die kunnen optreden bij het gebruik ervan, zoals een LCD-scherm dat niet werkt op te lossen.

instructies

1 Stel de Remstar AC stroomkabel door de stekker hetzij van de AC-aansluiting op het apparaat zelf of uit het stopcontact. Laat het snoer losgekoppeld voor maximaal 30 seconden en steek hem er weer in. Schakel de Remstar opnieuw en controleer of het LCD-scherm is nu oplichten behoren.

2 Koppel het apparaat opnieuw en verhuist in een gebied waar er minder elektronische apparaten in de buurt van het. Elektromagnetische interferentie van apparaten zoals mobiele telefoons, televisies, afstandsbedieningen en vele andere soorten van elektronische apparaten voor consumenten kan het LCD-scherm weer te geven onregelmatig of helemaal niet te zien. Uiteraard zal het apparaat moeten worden in de buurt van je bed als je slaapt, maar voor tijdelijk testdoeleinden, verplaats de Remstar naar een ander stopcontact dat is uit de buurt van mogelijke elektromagnetische interferentie en kijk of de LCD-schermen normaal.

3 Contact opnemen met Philips klantenservice als het LCD-scherm is nog steeds niet normaal gedraagt. Op dit punt, de meest waarschijnlijke verklaring is dat het LCD-scherm uit is gegaan en zal moeten worden vervangen door de fabrikant. Zelfs als u een ander middel van het vervangen van het LCD-scherm te vinden, is het nog steeds verstandig om contact op met Philips, omdat het apparaat kan onder de garantie valt, in welk geval u niet zou hebben uit eigen zak te betalen voor de reparatie.