Hoe kan ik in een Tampon voor de eerste keer

Hoe kan ik in een Tampon voor de eerste keer

Veel jonge vrouwen zijn angstig of nerveus over het gebruik van een tampon voor de eerste keer. Dit is normaal, maar het inbrengen van een tampon niets bang voor te zijn. Wanneer goed geplaatst, moet een tampon niet pijnlijk of ongemakkelijk, volgens het Center for Young Women's Health in het Children's Hospital Boston. Als je problemen hebt het inbrengen van een tampon, probeer dan een paar keer. Als u nog steeds moeite hebben, een bezoek aan uw arts. Sommige jonge vrouwen een zeldzame aandoening waarbij tampons niet goed kan worden ingestoken door een kleine opening in het maagdenvlies.

Stap 1

Was uw handen met zeep en warm water.

Stap 2

Uitpakken van de tampon en gooi de verpakking.

Stap 3

Staan of zitten in een positie die comfortabel voor het inbrengen van een tampon zal zijn. Sommige posities die comfortabel kunnen zijn, omvatten gehurkt op de grond, stond met één been gestut op een wc-bril of zittend op het toilet met je benen gespreid, volgens het Center for Young Women's Health in het Children's Hospital Boston.

stap 4

Plaats de tampon in je hand, zodat u deze met behulp van dezelfde vingers die u gebruikt om een ​​pen vast te houden en te schrijven. Greep te houden in het gedeelte van de tampon waarin de kleinere buis past in de grotere buis.

stap 5

Open je schaamlippen - de huid rond de opening van de vagina - met uw vrije hand. Het zal gemakkelijker zijn om de tampon als de vouwen van de labia ver uit elkaar liggen.

stap 6

Plaats de tampon in de opening van de vagina. Het moet diep genoeg de de buitenste, grotere buis helemaal in de vagina worden ingebracht.

stap 7

Duw de onderkant van de tampon aanbrenginrichting met de wijsvinger om de tampon in de vagina invoegen en vrij de applicator.

stap 8

Trek de applicator uit de vagina en gooi hem weg.

stap 9

Controleer of de tampon werd correct geplaatst door te kijken om te zien dat de string aan de onderkant is zichtbaar buiten de vagina.

waarschuwingen

  • Heeft een tampon ingebracht voor meer dan recht uur niet verlaten. Tampons worden veranderd om 05:56 uur of nog vaker toxische shock syndroom, een zeldzame maar potentieel levensbedreigende bacteriële infectie te voorkomen, volgens medlineplus.
  • Doe een tampon die is gevallen op de vloer of anderszins verontreinigd nadat deze is uitgepakt gebruiken.

Tips

  • De meeste tampons komen met schriftelijke aanwijzingen en beelden die laten zien hoe je een tampon op de juiste plaatsen.
  • Wanneer een tampon juist is geplaatst, moet het niet pijnlijk of ongemakkelijk, volgens het Center for Young Women's Health. Je zou niet eens in staat om te vertellen u een tampon.
  • Als je moeite hebt het plaatsen van de tampon op je eerste poging, overweeg dan het gebruik van een spiegel om je positie te helpen en begeleiden van de tampon in de vagina.
  • De eerste poging om een ​​tampon te gebruiken, kan het gemakkelijker zijn om het te proberen op een moment dat je menstruatie is matig of zwaar. Dit zal enige smering in staat te stellen gemakkelijker glijden in de vagina.
  • Als u voor het eerst start met het gebruik van tampons, probeer dan te beginnen met de kleinste maat, totdat je gewend bent aan de aanvraagprocedure en hoe het voelt. Zodra je gewend bent aan het gebruik van tampons, kunt u het formaat dat uw menstruatie beste regelt gebruiken.