Hoe kan ik het achterwiel van een fiets vervangen

Een achterste fietswiel moet mogelijk worden vervangen op de gelegenheid. Op zijn minst zal het nodig hebben om banden te wisselen of om een ​​vlakke vast dat moet worden verwijderd. Tussen de twee wielen, voor en achter, het achterwiel draagt ​​het grootste deel van het gewicht van een ruiter, het creëren van een grotere nadruk op dit wiel en maakt het meer gevoelig voor schade. Zodra een wiel is beschadigd, zal waarschijnlijk moeten worden vervangen. Hier is hoe goed verwijderen en vervangen van het wiel.

instructies

1 Verplaats uw fiets ketting naar het kleinste achtertandwiel. Uw fiets kan omhoog van 11 tanden hebben. Het hebben van uw ketting op het kleinste kransje zal vrijmaken van het wiel een stuk eenvoudiger.

2 Open de achterkant remmen. Op de duurdere modellen, zal er een flip spies dat de remmen los, waardoor het wiel om de remblokken te wissen bij het verwijderen zijn. Als er geen dergelijk apparaat, gratis de remkabel uit de borgbout. De bout zal waarschijnlijk een hex-bout zijn. Gebruik een inbussleutel en draai de bout door het linksom te draaien.

3 Maak de spies in het midden van je wiel. De spies stelt uw wiel aan de fiets. Sommige spiesjes zijn flip-spiesjes, die alleen moeten worden "omgedraaid" geopend om los te maken. Sommige spiesjes zal moeten worden losgeschroefd. Uw achterwiel kan nu vrij zijn van de fiets worden getrokken.

4 Installeer uw nieuwe of gerepareerde wiel. Leg het kleinste kransje op je wiel tegen de binnenkant van de keten en duw de as van het wiel in de as groeven op uw frame. Draai de spies voor een perfecte pasvorm.

Hints

  • Wees voorzichtig bij het werken rond de keten. De meeste ketens bevatten grit en grime die gemakkelijk verspreid en moeilijk te verwijderen zijn.