Hoe kan ik Herbal Afkooksels, tincturen, siropen voorbereiden

Hoe kan ik Herbal Afkooksels, tincturen, siropen voorbereiden


Herbal afkooksels, tincturen en verschillende vormen van Chinese behandelingen kunnen gemakkelijk worden gemaakt thuis met de juiste formules en instructies. Er zijn veel Chinese medische scholen die kruidengeneeskunde onderwijzen en te laten zien studenten en praktijkmensen hoe ze hun eigen tincturen, afkooksels en siropen te maken voor de behandeling van verschillende medische aandoeningen. Hier zal ik een aantal tips over hoe je kruiden afkooksels, tincturen, en siropen te bereiden bieden.

instructies

1 Een afkooksel wordt door Chinese artsen en herbalists de meest doeltreffende werkwijze voor het afleveren kruiden in het lichaam een probleem te behandelen. In de Chinese geneeskunde het woord afkooksel is "tang", wat betekent soep. Een kleipot wordt aanbevolen voor het maken van kruiden-aftreksels en tincturen, als de pot de warmte gelijkmatig zal verspreiden en zal niet vernietigen of verzwakken van de effectiviteit. Clay potten zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij de plaatselijke Chinese supermarkten of Chinatowns. Als u een aarden pot niet kunt vinden, dan is een pot van glas of email kan worden gebruikt. Sommige bronnen raden u niet beschikt over een metalen pot (bv roestvrij staal, aluminium of gietijzer) te gebruiken, omdat het de kruiden tijdens het koken zou kunnen vernietigen, en daarmee de potentie en effectiviteit verminderen.

2 Plaats de kruiden in de klei pot. Voeg genoeg water om alle kruiden dekken. Als u koken gedurende 30 minuten of langer, vervolgens meer water zodat het ongeveer 1 inch boven het kruiden. Niet overkoken kruiden, omdat dit de effectiviteit en kracht zal verminderen.

3 Als het water bereikt kookpunt zet de temperatuur naar beneden te laten de kruiden sudderen. Roer het mengsel continu zoals het brouwen. Na het sudderen voor de toegestane tijd, haal de pan van het vuur, giet door een zeef en drinken. Koken tijd voor aftreksels kan variëren afhankelijk van de aard en het type van kruid gebruikt. Sommige zijn gekookt voor langere tijd (bijvoorbeeld 30 minuten) en enkele korte perioden, zoals ongeveer 10 tot 20 minuten. Over het algemeen zou je de afkooksel een uur na een maaltijd. Als uw recept is om het lichaam tonify of te verrijken, dan zou je het afkooksel te drinken op een lege maag of een uur voor de maaltijd. Sommigen geloven dat is zeer gunstig voor de afkooksel te drinken voor het slapen gaan.

4 Een tinctuur is een van plantenextracten met een oplosmiddel. Oplosmiddelen kunnen water, olie, glycerine, azijn of alcohol. Het Chinese woord voor tinctuur is "jowji," met alcohol zijn de meest gebruikte. Voor de meeste droge plantaardig materiaal is het effectief om 80 bewijs alcohol gebruiken, zoals wodka of rum. De gebruikelijke verhouding van het kruid tot oplosmiddel wordt bepaald door het gewicht en is 1: 5 of een deel kruid tot vijf delen alcohol. Soms hoeveelheid vloeistof is niet voldoende om het kruid te dekken; in dat geval, voeg meer oplosmiddel zodat het plantmateriaal gelden teneinde te bederven.

5 Plaats de hoeveelheid kruiden die u wenst in de glazen pot en langzaam giet de alcohol tot de kruiden helemaal bedekt zijn. Voeg vervolgens een inch of twee extra vloeistof. Sluit de pot goed, zodat de vloeistof niet kan lekken of verdampen. Zet de pot in een donkere omgeving of in een papieren zak. Schud de pot elke dag. Als u klaar bent om de fles, giet de tinctuur door een kaasdoek in een andere pot of donkergekleurde tinctuur fles. Knijp of druk op de verzadigde kruiden, het extraheren van de resterende vloeistof tot er geen druppels meer verschijnen. Sluit de opslagcontainer met een stop of dop en label.

6 Voor stropen, ontbinden 2-3 pond. bruine suiker in een halve liter kokend water en kook tot dik. Voeg meer water toe als de stroop is te dik in de consistentie. Voeg eventueel kruiden die u wilt kruidensiroop te maken. Wilt u de siroop op te slaan voor een periode van tijd, gebruik dan luchtdichte potten of flessen en label en datum waarop de partij. Bewaar de siroop in een koele, donkere plek om bederf te voorkomen en voor een langere houdbaarheid.

Hints

  • Elke kruiden pakket kan één of twee keer worden hergebruikt. Voeg gewoon zoet water om de pot van kruiden en reboil.
  • Tonic formules worden gekookt voor de hele tijd op een laag naar middelhoog vuur.
  • Mineralen en schelpen gekookt gedurende 30 tot 60 minuten voor de andere kruiden in de formule worden toegevoegd.
  • Diaphoretics gekookt gedurende 10 tot 15 minuten.
  • Aromatische vocht oplossen van kruiden worden gekookt voor niet meer dan 10 minuten.
  • Dit artikel is geen vervanging voor het zoeken naar medische hulp vanuit uw eigen arts of zorgverlener.
  • Dit artikel is geschreven voor entertainment doeleinden.
  • Raadpleeg altijd uw arts voordat u een kruiden medicijnen of het starten van een nieuwe behandeling.