Hoe kan Detox producten werken?

Marketing Detox Producten

Detox producten beweren werken door het verwijderen van toxinen die in en op het lichaam. "Detox" kan worden gebruikt om alles van fad vasten diëten om gezichtsreinigingsmiddelen en voetbaden te beschrijven. Echter, deze producten geen werkelijke ontgifting eigenschappen. Volgens de Voice of Young Science (Voys), een consortium van 300 wetenschappers en onderzoekers, die tal van detox producten hebben debunked, is er geen duidelijke betekenis achter het woord 'detox', zoals marketeers toepassen op hun specifieke goederen. In januari 2009 heeft de Voys begon haar Debunking Detox publieksbereik campagne om potentiële consumenten te waarschuwen voor detox puffery. Een groot deel van de consumentenpopulatie verder niet dat de detox mythe is blootgesteld te zijn. Een snelle internet zoeken blijkt dat een groot deel van deze producten te bevorderen gewichtsverlies door de aankoop van een bedrijf dieet kit of speciale supplementen of kruidenthee. Veel detox producten maken grove onjuiste conclusies met betrekking tot het lichaam zuiveren van onbestaande "parasieten" ontgiften of specifieke organen, zoals de lever of de nieren.

Directe effecten van Detox Producten

Veel detox diëten, zoals de Master Cleanse, Total Body Cleanse, en andere vasten diëten, pleitbezorger het drinken van een grote hoeveelheid water per dag, dat is een gezonde praktijk. Consumenten kunnen snel gewicht te verliezen met behulp van detox producten, omdat ze zeer weinig calorieën binnenkrijgt. Bijvoorbeeld, de Master Cleanse, of limonade detox dieet, toebedeelt reinigingsmiddelen slechts 600 calorieën per dag, waardoor ze in de buurt van de honger niveau. Sommige detox producten zijn voorzien van een "dubbele punt schoonmaken" (klysma) of inname van zout water of een andere darm irriterende, dat op dezelfde manier als een over-the-counter laxeermiddel, zodat ze constipatie kunnen verlichten opereert. Ed Zimney, een arts grotendeels verantwoordelijk voor het blootleggen van de Master Cleanse scam, wijst erop dat de nieren en de lever giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen zonder de hulp van een speciale drank, dieet aan te vullen of kruidenthee. Potentieel schadelijke toxinen zoals kwik medische behandeling nodig en kan niet worden verwijderd met een detox product.

Indirect Voordelen van Detox Producten

Veel detox producten worden verkocht met plannen die voorzien in stevige verbod op cafeïne, alcohol en roken, die alle ongezonde om mee te beginnen zijn. Sommige detox dieet ook pleiten voor het uitsnijden van verwerkte voedingsmiddelen en het eten van meer groenten en fruit. Een gezondere levensstijl en eetgewoonten zijn indirecte voordelen voor de consument; zij echter niets aan het lichaam te ontgiften. Deskundigen wijzen ook op het feit dat consumenten die de aankoop detox producten een placebo-effect kunnen ervaren - ze voelen zich beter met behulp van detox producten via de eenvoudige kracht van suggestie.