Hoe je je eigen hersengolven Meet

Hoe je je eigen hersengolven Meet


De hersenen bestaan ​​uit cellen genoemd neuronen. Een manier waarop neuronen communiceren door middel van elektrische activiteit. Elektrische hersenactiviteit wordt gevisualiseerd als een elektro-encefalogram (EEG). EEG's kunnen worden weergegeven op een monitor als patronen van de golven. Wetenschappers associëren vaak verschillende soorten hersengolven bepaalde gezonde functies, en in sommige gevallen de hersenen golfpatroon kan ook worden gebruikt om bepaalde aandoeningen te karakteriseren.

instructies

1 Zoek een universiteit die proefpersonen werft om deel te nemen in de neurowetenschappen onderzoek. Er kan een afdeling in uw lokale universiteit of medisch centrum die kunnen profiteren van uw vrijwillige deelname te hebben EEG-activiteit geregistreerd zijn. Bied uw tijd als deelnemer, en een afspraak dat beide partijen voordelig is voor u en de onderzoeker.

2 afzien van alcoholgebruik of het gebruik van stoffen die je hersenactiviteit zou kunnen veranderen. Afhankelijk van het onderzoek onderzoeker meet, zijn bepaalde stoffen interfereren met de normale elektrische activiteit en data acquisitie en analyse resultaten kunnen verstoren.

3 Laat de onderzoeker dat je klaarstoomde voor het experiment. Normaal gesproken zal ze een elektrode cap op je hoofd te plaatsen en gebruik een gel stof om ervoor te zorgen dat de elektroden contact maken met je hoofdhuid en eventueel uw neus of wangen. De dop is gewoonlijk aangesloten op een versterker die is aangesloten op een monitor. De onderzoeker zal dan controleren uw hersengolven in real-time als je ofwel passief zitten of deelnemen aan een activiteit. U bent meestal zitten comfortabel in een aparte ruimte van de onderzoeker.

4 Luister goed naar de instructies aan u gegeven door de experimentator. Stel vragen en om opheldering te vragen als er iets over je rol in het onderzoek is onduidelijk. U kunt gevraagd worden om stil te zitten, dus zorg ervoor dat je de tijd nemen om een ​​comfortabele positie te vinden.

5 Vragen over de resultaten. Wanneer het onderzoek is afgerond, vragen om te gaan zitten met de onderzoeker en gaan over uw golfpatronen. Hij zal in staat zijn om u verschillende golven van activiteit vertonen, soms gekarakteriseerd als alfa, beta, delta of theta ritmes. In sommige studies, zullen de onderzoekers in staat zijn om te meten en te bespreken met u een specifiek patroon van de golf activiteit van clusters van neuronen die overeenkomen met een taak die u werd gevraagd in te vullen tijdens het experiment, zoals het indrukken van een knop na een bepaalde cue.

Hints

  • Probeer niet in slaap te vallen, tenzij de taak gaat om een ​​slaaponderzoek, en waarschuwt de onderzoeker als je ongemakkelijk, een pauze nodig of wilt u de studie om welke reden te stoppen. U moet worden gegeven een methode hoe u contact opnemen met de onderzoeker in de volgende kamer, zoals het indrukken van een afstandsbediening of het verhogen van uw kant, als je jonger bent dan videobewaking.
  • Deze activiteit mag alleen worden uitgevoerd als deelnemer aan een universiteit of medisch-faciliteit onderzoek. Het onderzoek protocol dient te worden goedgekeurd door een Institutional Review Board (IRB), en je moet worden geïnformeerd door de onderzoeker van alle risico's en voordelen verbonden aan uw deelname aan het project.