Hoe Is Rice gemetaboliseerd in het lichaam?

Hoe Is Rice gemetaboliseerd in het lichaam?

Metabolisme is het proces waarbij je lichaam verandert voedsel in energie. Eenvoudige koolhydraten zoals witte rijst zijn makkelijk voor je lichaam af te breken en te verteren, zodat ze metaboliseren vrij snel. Inzicht in hoe uw lichaam metaboliseert witte rijst en andere eenvoudige koolhydraten kunnen helpen realiseren waarom deze soorten voedsel, wanneer gegeten in overmaat, kan schadelijk zijn voor uw bloedsuikerspiegel en gezondheid.

koolhydraatmetabolisme

Ongeveer 85 procent van de calorie├źn in rijst afkomstig uit koolhydraten. Je lichaam begint koolhydraatstofwisseling in de dunne darm, waar de meest eenvoudige suikers - rechte fructose of glucose, bijvoorbeeld - worden opgenomen in de bloedbaan. Rice heeft slechts sporen van deze eenvoudige suikers. Het lichaam zet dan de meer complexe ketens van koolhydraten in rijst tot glucose. Het loslaten van het hormoon insuline om de overdracht van de glucose in de cellen te vergemakkelijken - voornamelijk de lever en spieren. Tot op zekere hoogte, andere organen metaboliseren ook glucose.

glycogenese

Lever en spieren veranderen glucose in glycogeen, een opgeslagen vorm van energie voor het lichaam. Dit proces, genaamd glycogenese, zorgt ervoor dat u energie om later te verbranden in de sportschool. Als u te veel koolhydraten, maar eet, en je lichaam ze niet nodig heeft voor glycogeen winkels of voor directe energie, slaat u de extra rijst koolhydraten als vet.

Brown vs White

Bruine rijst heeft nog steeds de buitenste laag intact; Het bevat de meeste voedings- en vezels van het graan. Je lichaam metaboliseert bruine rijst op dezelfde manier, maar het duurt langer omdat de korrel is complexer. Hoe hoger vezelgehalte maakt je lichaam doen extra werk om bruine rijst tot glucose om te zetten, het vertragen van het proces van het vrijgeven van suiker in de bloedbaan en de daaropvolgende glycogenese. U kunt de volledige langer na het eten van een volkoren voelen zoals bruine rijst dan jij na het eten van geraffineerde witte rijst of andere eenvoudige koolhydraten, omdat je lichaam langer duurt om ze te verwerken.

Problemen met geraffineerde koolhydraten

Een dieet dat bestaat voornamelijk uit witte rijst en andere geraffineerde koolhydraten kunnen u een groter risico van bepaalde ziekten, in het bijzonder type 2 diabetes. Deze geraffineerde koolhydraten veroorzaken te veel suiker te snel in je bloedbaan worden vrijgegeven, het verstoren van de afgifte van insuline. Wanneer uw insuline niveaus zijn uitgeschakeld, kunt u de energie niet op te slaan in je cellen, en eindigen met te veel bloed suiker circuleert in uw systeem. Het resultaat is een verminderde weerstand, hogere bloeddruk, zwakkere slagaders en slechte zuurstof transport. Af en toe een maaltijd met inbegrip van witte rijst zal niet noodzakelijkerwijs deze resultaten veroorzaken, maar een gestage dieet van witte rijst, wit brood en zoete gebakken goederen zou kunnen.