Hoe is Milk Omgerekend naar melkpoeder?

Hoe is Milk Omgerekend naar melkpoeder?


Melk omgezet in melkpoeder door een reeks stappen uitgevoerd in een commerciƫle zuivelfabriek. Tankwagens brengen verse melk aan de zuivelfabriek van melkveebedrijven op een dagelijkse basis. De melk moet een aantal kwaliteitscontroles passeren voordat het begint de conversie naar melkpoeder.

Verdamping

Een verdamper verwijdert ongeveer een derde van de vloeistof uit de melk en pasteuriseert het. Een separator verwijdert de room en de melk wordt gestandaardiseerd op consistentie. De gecondenseerde melk wordt vervolgens gedroogd door middel van een sproei-proces waar de melk druppels vallen door snel bewegende lucht in grote torens om alle resterende vocht te verwijderen.

voordelen

Melkpoeder biedt vele voordelen ten opzichte van vaste, vloeibare melk. Het duurt overal van zes maanden tot twee jaar, afhankelijk van het vetgehalte. Het heeft geen koeling nodig, en daarom is een populair product in veel landen waar koeling niet beschikbaar.

Waarschuwing

Melkpoeder kan stoffen bevatten die de ontwikkeling van atherosclerose te bevorderen bevatten. Dit is een punt van zorg met andere gedroogde dierlijke producten, alsmede, zoals gedroogde eiproducten en kaas.