Hoe Iron Levels Met Voedsel Verlaag

Hoe Iron Levels Met Voedsel Verlaag

Hoewel ijzer is een essentieel mineraal nodig is voor het lichaam om functioneren, te veel ijzer in het lichaam kan gevaarlijk zijn. Mensen met hemochromatose - een aandoening die optreedt wanneer er te veel ijzer opbouwt in het lichaam - moeten vaak hun ijzer uit de voeding inname te beperken om te voorkomen dat ijzer toxiciteit. Te veel ijzer in je lichaam kan schade aan de lever, diabetes en verkleurde huid, neemt nota van de Universiteit van Maryland Medical Center. Het maken van veranderingen in het dieet kan helpen lager ijzergehalte.

Heem Vs. nonheme Iron

Om goed lager ijzergehalte in uw lichaam met voedsel, is het belangrijk om het verschil tussen heem en nonheme ijzer begrijpen. Heem ijzer wordt gevonden in voedsel van dierlijke producten - zoals rood vlees - en wordt door uw lichaam beter opgenomen dan nonheme ijzer gevonden in plantaardig voedsel. Het eten van bepaalde voedingsmiddelen met nonheme ijzer helpt om de absorptie, echter. Daarom is de aard van de ijzer-bevattende voedingsmiddelen je eet is net zo belangrijk als uw totale ijzer uit de voeding inname.

Limit Iron-Rich Foods

Het vermijden van voedingsmiddelen die grote hoeveelheden ijzer, vooral heem ijzer bevatten, helpt lager ijzergehalte in uw lichaam - en dat is gunstig als je hemochromatose. Dergelijke ijzer-rijke voedingsmiddelen te vermijden zijn onder andere oesters, rood vlees, rundvlees lever en donker vlees van pluimvee, volgens het Bureau van voedingssupplementen. Als je dat doet verbruiken kleine hoeveelheden van deze ijzer-rijk voedsel, eet iets mee dat afname ijzeropname helpt.

Pick Voedingsmiddelen die Lower Absorption

Calcium-rijk voedsel aantasten zowel nonheme en heem ijzer absorptie, terwijl de eieren en levensmiddelen die fytaten, polyfenolen of oxalaten aantasting nonheme ijzeropname wanneer gegeten op hetzelfde moment als ijzer-rijke voedingsmiddelen, volgens de Iron Disorders Institute. Eten of drinken calcium-bevattende voedingsmiddelen met 300 milligram - de in 1 kopje magere melk bedrag - of meer om heem en nonheme ijzeropname remmen, de Iron Disorders Institute notities. Andere calcium-rijke voedingsmiddelen bevatten yoghurt, kaas en calcium verrijkte sojamelk. Oxalaten zijn in thee en sommige groenten, zoals spinazie. Polyfenolen zijn aanwezig in koffie, thee en cacao. Fytaten worden gevonden in soja, vezels, noten, peulvruchten en volkoren granen.

Limit Voedingsmiddelen die de absorptie te bevorderen

Vermijd het eten van voedingsmiddelen die nonheme ijzeropname te verbeteren op hetzelfde moment als je eet ijzer-rijke voedingsmiddelen. Voorbeelden van dergelijke voedingsmiddelen te beperken onder meer vitamine C-rijke voedingsmiddelen - zoals sinaasappels, paprika's, aardbeien, broccoli, grapefruit, kiwi en sinaasappelsap. The Iron Disorders Institute meldt dat 100 milligram vitamine C aanzienlijk verhoogt de absorptie van ijzer uit maaltijden. Andere voedingsmiddelen die de absorptie van ijzer te verbeteren zijn onder degenen die rijk zijn aan b├Ęta-caroteen, zoals zoete aardappelen en wortelen zijn; vlees, vooral rood vlees; en alcoholhoudende dranken, volgens de Iron Disorders Institute.