Hoe Hypertensie Oorzaken Strokes

hypertensie

Hypertensie, ook bekend als hoge bloeddruk, een aandoening waarbij iemands bloed te hard pompt de bloedvaten. Hypertensie kan schade aan de schepen te veroorzaken en overwerk het hart. Hypertensie kan het gevolg zijn van een slechte levensstijl die hoge stress, weinig lichaamsbeweging, roken en overgewicht gaat.

Strokes

De hersenen, net als elk ander orgaan, vereist het bloed om zuurstof en voedingsstoffen ontvangen. Een beroerte gebeurt er als er iets onderbreekt deze items van het bereiken van de hersenen. De meest voorkomende vorm van een beroerte is ischemisch, die goed is voor 87 procent van alle beroertes. Andere typen zijn bloeding beroertes, die uit gescheurde bloedvaten. Welk deel van de hersenen een beroerte gebeurt, kan verlamming of gebrek aan functie veroorzaakt in dat gebied.

causaal verband

Een oorzaak van hypertensie is een verstopt bloedvat of slagader. Deze klompen kan gebeuren van plaque op te bouwen langs de wanden van de bloedvaten. Indien een schip volledig geblokkeerd, dan is het bezitten van orgel kan beginnen af ​​te sterven. De hersenen zijn geen uitzondering. Wanneer een bloedvat scheurt, kan dat rechtstreeks het orgaan dat het op door het volledig afsnijden van de zuurstoftoevoer. Daarom hypertensie effectief kan veroorzaken beroerte.

TIA

Soms zal een belangrijke slag eigenlijk inleidend kleinere beroertes bekend als TIA's of TIA. De TIA zal een echte beroerte lijken, behalve dat de slagader verstoppen in de hersenen is slechts tijdelijk. Het getroffen gebied van de hersenen tijdelijk verliezen doorbloeding minder dan vijf minuten. TIA's, volgens de American Heart Organization Website, kunnen signaleren bijna 15 procent van alle komende belangrijke slagen. In de 90-dagen venster na een TIA kan het hoogste risico van een naderende beroerte plaatsvinden binnen de eerste 30 dagen.

SNEL

Hoewel er geen waarschuwingssignalen voor hoge bloeddruk, zijn er enkele TIA of beroertes. Een eenvoudige acroniem kan snel tekens- FAST "F" te identificeren staat voor het gezicht zwakte of gevoelloosheid in het gezicht, zoals in de mond of ogen. "A" staat voor arm zwakte; een beroerte slachtoffer kan niet in staat zijn om beide armen te verhogen. "S" is voor spraak moeilijkheden; beroerte slachtoffers mogen niet in staat zijn om duidelijk te spreken. "T" betekent tijd optreden als een van de voorwaarden van de eerste drie letters worden voldaan.