Hoe groot is een portie yoghurt?

Hoe groot is een portie yoghurt?

Hoewel de meeste voedingsmiddelen volgen standaard porties, yoghurt is een beetje anders. Als gevolg van de variatie in grootte van de verpakking, een portie yoghurt varieert vaak van merk tot merk, in het bijzonder als het gaat om de single-serve containers. Grotere containers, anderzijds, volgen vaak een meer gestandaardiseerde meting van de porties.

tubs

Als je kijkt naar de voeding feiten op grotere containers van yoghurt, zul je waarschijnlijk zien een portie vermeld als 1 kop, wat overeenkomt met ongeveer 8 ounces. De calorieën in deze portie afhankelijk van het vetgehalte van de yoghurt, die variëren van 100 tot meer dan 200 calorieën. Magere en magere yoghurt bevatten in het algemeen minder calorieën dan het geheel vetgehalte variëteiten. De reden hiervoor is dat vet bevat ongeveer 9 calorieën per gram, terwijl koolhydraten en eiwitten bevatten slechts 4 calorieën per gram. Dus hoe hoger het vetgehalte, hoe meer calorieën in het serveren.

Single-Serve

Single-serve containers hebben meestal porties ergens tussen de 4 en 6 ounces. Terwijl kleiner dan de standaard porties, deze containers bevatten vaak dicht bij hetzelfde aantal calorieën als grote, variërend van 70 tot bijna 200 calorieën per portie. Zoals met de grotere containers, het vetgehalte van de yoghurt beïnvloedt de totale calorische waarde.

Voeding

Naast calorische waarde, de voedingsstoffen in een portie variëren van merk tot merk. Het vetgehalte in yoghurt kan overal van 0 tot wel 10 gram vet, waarvan ongeveer 7 gram verzadigd vet, dat het soort vet die kan leiden tot hoge cholesterol en hartziekten. Volvette Griekse yoghurt meestal de grootste in vet. De carb inhoud in een portie yoghurt kan zo laag zijn als 12 gram tot ruim 40 gram, afhankelijk van de hoeveelheid suiker gebruikt om het product te zoeten. Eiwit varieert van ongeveer 3 gram tot meer dan 20 gram per portie yoghurt met Griekse gewoonlijk de grootste hoeveelheden.

Deel

Bedienend grootte is veel anders dan de portiegrootte, dus het is belangrijk om te weten hoeveel je eigenlijk eet. Dit geldt vooral voor de grotere containers. Met de single-serve cups, weet je precies hoeveel calorieën je net zo goed je eet als gram vet, koolhydraten en eiwitten. Hetzelfde kan niet gezegd worden voor de tubs. Als je probeert om gewicht te verliezen of onderhouden van uw huidige gewicht, overweeg dan het meten van het gedeelte dat u het aantrekken in je kom.