Hoe goed Rig een hengel

Hoe goed Rig een hengel


Rigging een hengel is de eerste stap die u moet nemen voordat je daadwerkelijk kan beginnen te vissen. Of de staaf en spoel is de nieuwe of de oude lijn is verwijderd en een nieuwe regel moet worden geïnstalleerd, tuigage een lijn maakt deel uit van de routine-onderhoud dat alle vissers moeten kunnen voltooien. Rigging een lijn naar behoren vereist slechts een korte tijd en enige basiskennis.

instructies

1 Houd de hengel en reel, zodat u gemakkelijk de staaf tip kan bereiken. Voed het vrije einde van de monofilament vislijn door de staaf tip en naar beneden door de lijn begeleidt op de stang.

2 Open de borgtocht van een spinning reel of voer de lijn door de lijn gids op een casting reel. Trek de lijn rond de spoel van de haspel zodat zes tot zeven duim van de lijn strekt zich uit langs de klos.

3 Bevestig de monofilament vislijn naar de spoel van de haspel met een prieel knoop. Bind het prieel knoop door vorming van een halve knoop met het vrije einde van de lijn met de lus van de knoop passeren rond de hoofdlijn. Bind een tweede halve knoop onder de eerste, dit keer met alleen de vrije einde van de lijn. Bevochtig de knopen en trek ze naar beneden strak rond de spoel, zodat ze op slot tegen elkaar. Trim overtollige lijn van de knoop met een schaar.

4 Sluit het hengsel van de draaiende spoelmolen, indien nodig, en grijpen de vislijn voor de haspel. Van toepassing spanning op de lijn zodat het goed op de haspel zal spoel. De hendel van de haspel langzaam beginnen wikkellijn op de spoel. Vul de spoel tot iets meer dan driekwart capaciteit van de haspel. Laat de spoel niet volledig te vullen, omdat dit kan bijdragen aan over-spooling en vogels nesten met de lijn.

5 Bevestig een haak aan het eind van de vislijn met een Palomar knoop. Voed het vrije uiteinde van de vislijn door het oog van de haak om te beginnen met de koppeling van de Palomar. Trek enkele centimeters van de lijn door de haak oog, zet de lijn heen en voeden door het oog van de haak, zodat u een dubbele lijn aan de ene kant en een lus aan de andere kant. Vormen een halve knoop met de lus en vrije einde, trek de lus rond de bocht van de haak, bevochtig de knoop en trek strak tegen het oog van de haak.

Hints

  • Bevestig een bobber of gewicht aan de lijn boven de haak indien gewenst. Deze stukken van de terminal aan te pakken zal u helpen om het aas te presenteren aan de haak op verschillende niveaus in het water.