Hoe Fruits and Vegetables verliezen hun voedingsstoffen na het plukken?

Hoe Fruits and Vegetables verliezen hun voedingsstoffen na het plukken?

De meeste groenten en fruit zijn allebei mooi en voedzaam. Een mollig tomaat op de wijnstok is een uitnodiging --- om salsa te maken, maakt u een salade of verlevendigen een broodje. Terwijl het nog op de wijnstok, zouden de meeste mensen ongetwijfeld denken dat tomaten als in leven, maar in feite, zelfs na het plukken, groenten en fruit in leven blijven. Het is diezelfde kwaliteit echter dat bijdraagt ​​aan bederf en verlies van voedingsstoffen.

Ademhaling

Hoe Fruits and Vegetables verliezen hun voedingsstoffen na het plukken?

Na het plukken, groenten en fruit blijven ademen. Dit proces, genaamd ademhaling, breekt opgeslagen organische materialen zoals koolhydraten, eiwitten en vetten, en leidt tot verlies van voedingswaarde, smaak en voedingsstoffen. Te produceren warmte verliezen van deze ademhaling en vocht, wat een manier voedingsstoffen verloren. Warme, droge lucht kan dit proces aanzienlijk sneller, dus houden produceren koel en vochtig is gunstig in de meeste gevallen. Asperges, broccoli, champignons, erwten en maïs hebben een zeer hoge ademhalingsfrequentie en zal voeding en smaak sneller verliezen dan appels, knoflook en uien, die allemaal een lage ademhaling. Hoe langer producten te ademen voordat het wordt geconsumeerd, het minder waarschijnlijk is om voedingsstoffen te behouden. De Harvard Medical School Center for Health en de Global Environment merkt op dat voedsel vervoerd lange afstanden is niet waarschijnlijk zo voedzaam zijn als voedsel gegroeid en lokaal geconsumeerd.

enzymen

Enzymen in planten leiden tot verlies van voedingsstoffen en kleur, en smaakveranderingen. Indien niet geïnactiveerd door blancheren --- koken kort in kokend water, vervolgens onderdompelen in ijswater --- enzymen zal blijven de samenstelling van het product veranderen. Als je een appel snijden en blootgesteld aan de lucht, zul je merken dat het bruin wordt, of oxideert. Deze kleurverandering is het gevolg van enzymatische activiteit. Het bruinen is een teken dat voedingswaarde ook daalt en is een opmaat naar verval.

Rijpheid

Een andere potentiële bron van verlies van voedingsstoffen heeft te maken met de vraag of producten was rijp op het moment dat werd geplukt. Climacteric gewassen, zoals tomaten, kan vóór volledige rijpheid worden opgehaald. De vrucht kan full colour te bereiken na het plukken, maar het zal niet de hoogste niveaus van voedingsstoffen te bereiken. Volgens de Harvard Medical School Center for Health en de Global Environment, is de totale vitamine C is aangetoond dat hoger zijn wanneer de tomaten rijp wordt geplukt van de wijnstok.

Het vinden van de meest verse producten.

Hoe Fruits and Vegetables verliezen hun voedingsstoffen na het plukken?

Het Centrum voor Gezondheid en de Global Environment adviseert te kiezen producten die is zo vers mogelijk. Als u niet uw eigen kan groeien, op zoek naar lokale bedrijven of telers. Het centrum stelt ook vast dat het kopen van lokaal verhoogt de kansen van de voedingstoestand diversiteit en vermindert de hoeveelheid van de behandeling, omdat lokale producten wordt vaak met de hand geplukt in plaats van machine. Minimaal hanteren betekent minder kans op verontreiniging, die de snelheid van verval te verhogen.