Hoe een Dental Drill werkt met behulp van Gas

Lachgas

Wanneer een persoon noemt gas gebruikt tijdens het boren van een procedure, is hij niet verwijst naar een gas aangedreven boor, als tandartsboren draaien op elektriciteit. Distikstofoxide echter meestal aangeduid als lachgas, de pijnstiller keuze voor tandheelkundige boorprocedures. Kleurloos, smaakloos en reukloos, lachgas fungeert als een pijnstiller, en het verdooft de patiënt (vaak samen met novacaine). Deze milde pijnstiller laat ook de patiënt bewust, al heeft ze meestal een "happy dronken" gevoel, en kunnen gevoelig zijn voor aanvallen van giechelen, vandaar de naam van het gas te zijn. Er zijn andere methoden die worden gebruikt in de tandheelkunde, hoewel, wanneer gas verwijst niet naar een pijnstiller, maar een deel van de tandheelkundige proces.

Air Schuring

Het idee luchtabrasie is heel eenvoudig. De werkwijze is vergeleken met een miniatuur zandzandstraler, waarbij fijne deeltjes van aluminiumoxide, bicarbonaat en silica in de getroffen tand geblazen. Deze deeltjes, die volledig veilig zijn voor de patiënt, worden geblazen met gecomprimeerd gas. Om andere delen van de mond van de patiënt (vooral tanden die niet ontvangt deze behandeling) om rubber stop gaten of tijdelijke harsen worden toegepast. Hoewel niet zo populair als traditionele boren, wordt deze werkwijze groeit in acceptatie en gebruik.

lasers

Een andere populaire techniek in de tandheelkunde is de tandheelkundige laser. In 1997 keurde de Food and Drug Administration de eerste tandheelkundige lasers worden gebruikt op de tanden. Deze geconcentreerde lichtpulsen, die gericht door middel van CO2 gas, kunnen tanden beter dan mondspoeling of tandheelkundige pasta desinfecteren. Dental lasers nog vrij nieuw en experimenteel, en ze zijn nog niet op het niveau waar ze kunnen worden gebruikt voor verschillende tandheelkundige procedures. Echter, ze worden voortdurend geactualiseerd en maakte steeds meer nuttig zijn als een instrument van de moderne tandheelkunde.