Hoe een Aprilaire luchtbevochtiger Water Solenoid Valve Repair

Hoe een Aprilaire luchtbevochtiger Water Solenoid Valve Repair

Tijdens de normale werking van een Aprilaire huis bevochtiger, het apparaat opent een waterklep, bediend door een speciale elektrische inrichting, een zogenaamde solenoïde. Wanneer het toestel moet water, stuurt een elektrische impuls aan de solenoïde, magnetiseren een spoel in de inrichting. De magneet trekt vervolgens de klep terug, magnetisch, zodat het water te laten stromen. Indien de solenoïde mislukt, wordt het water niet stroomt, waardoor te weinig vocht in het huis. De elektromagneet is self-contained. Het moet worden vervangen aan service en repareren.

Stap 1

Koppel de bevochtiger, indien mogelijk. Schakel de hoofdschakelaar op het toestel. Schakel de watertoevoer naar het apparaat.

Stap 2

Koppel de waterlijn van het magneetventiel door het draaien van de inlaat en uitlaat compressie noten tegen de klok in met de verstelbare moersleutel. Schuif de compressiemoeren weg van de elektromagnetische klep. Verwijder de inline filter in de inlaat en de opening van de uitlaat van de solenoïdeklep.

Stap 3

Nemen nota van de positieve en negatieve bedrading aan de elektromagnetische klep. Koppel de draad moeren op de bedrading en verwijder de magneetklep draden van de luchtbevochtiger draden. Draai de bevestigingsbout van de elektromagnetische klep met de kruiskopschroevendraaier en verwijder de klep.

stap 4

Plaats de nieuwe elektromagnetische klep in de luchtbevochtiger. Maak de bevestigingsbout aan de klep vast te zetten. Rewire de klep naar de bevochtiger, en vervang de kapjes aan de uiteinden van de draden.

stap 5

Plaats de inline filter in de inlaat en de opening in de uitlaat in de nieuwe magneetventiel. Bevestig de inlaat en uitlaat compressie noten.

stap 6

Draai de watertoevoer op. Controleer of er geen lekken en stel de compressie noten, als dat nodig is. Veeg water van de unit met een handdoek.

stap 7

Draai de hoofdschakelaar om de bevochtiger weer aan. Plug hem in, indien nodig.

stap 8

Draai de bedieningsknop op de bevochtiger naar de "Off" instelling. Draai de knop met de klok mee, langzaam, totdat u hoort het magneetventiel klik geopend. Controleer op water te stromen in het apparaat. Draai de knop terug, langzaam, totdat u hoort dat de elektromagnetische klep op af. Controleer of de waterstroom te stoppen. Het apparaat is nu klaar om te configureren voor uw huis.

waarschuwingen

  • Aprilaire beveelt bedrading op uw luchtbevochtiger worden gedaan door een professionele aannemer.

Wat je nodig hebt

  • verstelbare moersleutel
  • Phillips schroevendraaier