Hoe doen Koolhydraten functie in het lichaam?

Energie

Koolhydraten zijn de moleculaire combinatie van koolstof, waterstof en zuurstof deeltjes. Ze zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, granen en bonen. Een van de belangrijkste dingen ze doen als verbruikte naar de hersenen, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en de spijsvertering optimaal functioneren te houden. Bij inname van koolhydraten laag is, kunnen deze gebieden sterk worden beïnvloed. Dit kan leiden tot de hersenen mist, constipatie, gevoeligheid voor verkoudheid en prikkelbaarheid.

opslagruimte

Wanneer koolhydraten worden verbruikt, worden ze omgezet in glucose en ofwel direct gebruikt of opgeslagen in de lever en spieren glycogeen. Wanneer het lichaam is behoefte aan energie, zal het glycogeen dat is opgeslagen worden toegepast. Als er te veel koolhydraten gegeten en winkels vol zijn, kunnen deze worden omgezet in vet en opgeslagen op het lichaam. Dit is een bijdrage aan de extra gewichtstoename.

Eenvoudig

Koolhydraten worden vaak ingedeeld in twee vormen: eenvoudig en complex. Eenvoudige koolhydraten, ook wel bekend als eenvoudige suikers, die u snel en gemakkelijk worden gebroken door het lichaam, dat energie levert in een haast. Ze zijn algemeen in fruit, maar ze kunnen ook worden verwerkt en in vormen die onnatuurlijk. Dit is het geval bij bakwaren, zoals snoep en frisdrank. Maar er is een tijd en plaats voor eenvoudige koolhydraten. Een voorbeeld hiervan is direct na een harde training. Op dit punt wordt het lichaam ontdaan van glycogeen. Het consumeren van een eenvoudige koolhydraten in een natuurlijke vorm kan deze gebruikt glycogeenvoorraden snel te vullen. Fruitsap, melk, honing en rozijnen worden vaak gebruikt in shakes of door zelf na trainingen.

Vezel

Complexe koolhydraten worden genoemd complex voor een reden. In plaats van in een haast als eenvoudige koolhydraten gebroken, zijn ze afgebroken langzaam. Dit leidt tot meer gevoel van volheid en meer duurzame energie, omdat complexe koolhydraten zijn rijk aan vezels - andere functie van koolhydraten in het lichaam. Dit helpt met bloedsuiker, bij binding aan het systeem en ter handhaving regelmatigheid. Volle granen zijn vooral bekend voor zijn complex. Voorbeelden hiervan zijn havermout, haverzemelen, peulvruchten en pasta.